Předvánoční prodejní výstava

14. 12. 2017

od 9 - 17 hod.

poprvé v nových prostorách stacionáře

WIGILIA DLA OSÓB SAMOTNYCH

24. 12. 2017

od 16.00 hod.

v nových prostorách Charity

... klepe na dveře.

Přidejte se k nám...

ČLOVĚK PRO ČLOVĚKA

„Chceme dělat jen malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza

Cílem této aktivity je zprostředkovat pomoc. Často slyšíme o různých problémech lidí ve světě, ale nevšímáme si, že naši nejbližší - lidé kolem nás, potřebují pomoc. Každý z nás se může dostat do těžké životní situace (ztráta zaměstnání, pracovní úraz, nemoc, ztráta blízké osoby, následky požárů atd…) a tehdy jsme vděční za jakoukoli pomoc, za rozhovor, přátelství…

Křesťan se pozná podle lásky. Láska k Bohu, k sobě a k bližnímu je hnacím motorem. Chceme nabídnout konkrétní pomoc konkrétním lidem, křesťan/nekřesťan – to je jedno. Jak? Znáte přece přísloví „Kdo dává, ten i dostává.“ Nebojte se bezpodmínečně pomáhat jeden druhému.

Ptáte se: Co máte udělat?

Zástupy se Jana ptaly: „Co jen máme dělat?“ On jim odpověděl: „Kdo má dvoje oblečení, dej tomu, kdo nemá žádné, a kdo má co k jídlu, udělej také tak.“
(Lukáš 3,10-11)

• Nabízím pomoc. Nabídnout pomoc může kdokoliv. Dítě, student, žena na mateřské, osoba v důchodě, každý kdo jen chce. Nevíte s čím můžete pomoci?
  • Potřebuji pomoc. Kdo může žádat o pomoc? Kdokoli, kdo pomoc právě potřebuje.

Jak postupovat?

1. Podívejte se do sekce POTŘEBUJI POMOC nebo NABÍZÍM POMOC. Možná je tam zrovna něco aktuálního s čím nám můžete pomoci právě vy.

2. Kontaktujte koordinátorku Darii Hóta, na tel. 733 592 289 nebo na e-mailu: rafael@jablunkov.caritas.cz

3. Nebojte se zeptat, nabídnout pomoc, informovat se... Rádi Vám pomůžeme v pomoci někomu potřebnému.