PROJEKT

Mobilita služeb Charity Jablunkov byl zrealizován! Děkujeme!

Benefiční závod

Děkujeme!

Do pokladniček jste vhodili 14.399 Kč

Charitní dveře dokořán

Polovina za námi, přidejte se!

ČLOVĚK PRO ČLOVĚKA

„Chceme dělat jen malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza

Cílem této aktivity je zprostředkovat pomoc. Často slyšíme o různých problémech lidí ve světě, ale nevšímáme si, že naši nejbližší - lidé kolem nás, potřebují pomoc. Každý z nás se může dostat do těžké životní situace (ztráta zaměstnání, pracovní úraz, nemoc, ztráta blízké osoby, následky požárů atd…) a tehdy jsme vděční za jakoukoli pomoc, za rozhovor, přátelství…

Křesťan se pozná podle lásky. Láska k Bohu, k sobě a k bližnímu je hnacím motorem. Chceme nabídnout konkrétní pomoc konkrétním lidem, křesťan/nekřesťan – to je jedno. Jak? Znáte přece přísloví „Kdo dává, ten i dostává.“ Nebojte se bezpodmínečně pomáhat jeden druhému.

Ptáte se: Co máte udělat?

Zástupy se Jana ptaly: „Co jen máme dělat?“ On jim odpověděl: „Kdo má dvoje oblečení, dej tomu, kdo nemá žádné, a kdo má co k jídlu, udělej také tak.“
(Lukáš 3,10-11)

• Nabízím pomoc. Nabídnout pomoc může kdokoliv. Dítě, student, žena na mateřské, osoba v důchodě, každý kdo jen chce. Nevíte s čím můžete pomoci?
  • Potřebuji pomoc. Kdo může žádat o pomoc? Kdokoli, kdo pomoc právě potřebuje.

Jak postupovat?

1. Podívejte se do sekce POTŘEBUJI POMOC nebo NABÍZÍM POMOC. Možná je tam zrovna něco aktuálního s čím nám můžete pomoci právě vy.

2. Kontaktujte koordinátorku Darii Hóta, na tel. 733 592 289 nebo na e-mailu: rafael@jablunkov.charita.cz

3. Nebojte se zeptat, nabídnout pomoc, informovat se... Rádi Vám pomůžeme v pomoci někomu potřebnému.