Předvánoční prodejní výstava

14. 12. 2017

od 9 - 17 hod.

poprvé v nových prostorách stacionáře

WIGILIA DLA OSÓB SAMOTNYCH

24. 12. 2017

od 16.00 hod.

v nových prostorách Charity

... klepe na dveře.

Přidejte se k nám...

Humanitární sklad, šatník

Máte doma věci, které už nepoužíváte a je Vám líto je vyhodit? Oblečení, které je Vám malé - velké? Domácí spotřebiče, které nepoužíváte? Chcete je někomu darovat a tím pomoci? Přineste je k nám!

Jedná se o službu poskytovanou v rámci Centra pomoci sv. Rafaela, které aktuálně po dobu rekonstrukce prostor na ul. Bezručově 130, sídlí na ul. Bukovecké 479 v prostorách bývalé zvláštní školy. Humanitární sklad je od r. 2001 zařízením Charity Jablunkov. Jedná se o službu, která slouží občanům Jablunkovska. Od roku 2014 provozujeme také humanitární šatník, v rámci kterého pomáháme a podporujeme sociálně slabé jedince a rodiny z Jablunkovska. Každý výběrem věcí v našem šatníku za dobrovolný dar může tak podpořit činnost Centra pomoci sv. Rafaela, které není registrovanou službou čili nedostává žádné dotace od státu.

Nemůžete doručit věci v určeném čase?

Pokud se Vám nedaří doručit věci ureném čase, neváhejte a kontaktujte nás. Domluvíte si náhradní termín, který bude vyhovovat Vám i nám. DĚKUJEME! Prosíme, nenoste věci, jiný den než v otevírací době Centra pomoci sv. Rafaela a nenechávejte je před vchodem. Mohou být znehodnoceny a rozkradeny.

Co se děje s věcmi které k nám přinesete?

Pracovníci Centrum pomoci sv. Rafaela veškeré doručené věci třídí. Část věcí zůstává v našem charitním šatníku pro zdejší potřebné a ta větší část věcí putuje dál. Ptate se kam?

Charita Hrabyně od nás pravidelně odváží plné auto věcí, které sami nepotřebujeme. Zaměstnává znevýhodněné lidi, kteří dále třídí přijatý textil. Věci, které jsou užitečné putují do dalších charitních šatníků u nás, nebo jsou posílány v rámci humanitární pomoci do zahraničí. Nepoužitelné věci recykluje.

Velkou část věcí posíláme také na Ukrajinu. Humanitární pomoc jde dětským domovům ve Velký Bereznyj, Charitě Tjačiv a také Charitě Melitopol. Na Ukrajinu připravujeme vždy balíky přesně dle přání Ukrajiny. Na Ukrajinu posíláme ty nejkvalitnější věci, které máme. Všechny věci důkladně třídíme a vybíráme. Není možné posílat na Ukrajinu všechno. Někteří z Vás nás žádáte abychom všechny věci, které nám darujete poslali na Ukrajinu, bohužel to není možné. Opravdu o není možné. Auta, které jezdí pravidelně na Ukrajinu berou vždy jen to nejdůleitější: drogerie, plenkové kalhotky pro dospělé, povlečení na postele, prostěradla, ručníky, boty a teprve poté nejnutnější oblečení, které zrovna potřebují. Proto se omlouváme, ale vašim žádostem opravdu nemůžeme vyhovět.

Pokud máte zájem odevzdat do šatníku vaše použité věci, budeme rádi, když budou vyprané. Není to nutné, ale ušetří nám to spoustu práce. Veškeré věci můžete nosit v čemkoliv (tašky sáčky, krabice, pytle...), protože stejně veškeré doručené zboží přebíráme, třídíme a ukládáme do vlastních krabic.

Co vše můžete darovat?

• oblečení (dětské, dámské, pánské), látky
  • obuv (především dětská a mužská) ->velice potřebné (nezničené) pro Ukrajinu i naše rodiny
  • lůžkoviny, prostěradla, ručníky, utěrky -> velmi potřebné pro Ukrajinu
  • plenkové kalhotky pro dospělé -> nutné pro Ukrajinu
  • polštáře, deky, spací pytle -> důležité v zimním období pro lidi bez domova a rodiny bez elektřiny
  • domácí spotřebiče a nádobí (nepoškozené) -> pro naše rodiny
  • menší elektrotechnika !funkční! (fén, žehlička, mikrovlná trouba, počítač, rádio) -> pro naše rodiny

Věci, které nemůžeme vzít IHNED:

• velké kusy nábytku (obývací stěny, kuchyňské linky, pohovky)
  • ledničky, pračky
  • jízdní kola a dětské kočárky
  • matrace, koberce

U těchto věcí Vás žádáme o předchozí telefonickou domluvu. Nemáme dostatečně velké skladovací prostory, proto se snažíme na základě nabídky najít poptávku a např. nábytek převézt rovnou z domácnosti do domácnosti. Je pro nás důležité aby jste nás s dostatečným předstihem informovali o tom, co chcete darovat. Pro rychlejší vyřízení Vás také prosíme o fotodokumentaci a případné míry dané věci. Kočárky, kola, koberce, matrace můžeme přijímat dokud není plný sklad, jakmile se sklad zaplní tyto věci nemůžeme přijímat, proto Vás opravdu prosíme o včasné zavolání. Děkujeme!

Pro Vaše lepší informování se stačí zaregistrovat a emailem Vám budeme 1x měsíčně posílat novinky o tom, co se dělo, děje a dít bude v Charitě Jablunkov.