PROJEKT

Mobilita služeb Charity Jablunkov byl zrealizován! Děkujeme!

Týden sociálních služeb

8. - 14. 10. 2018

Denní stacionář sv. Josefa

1PROVOZNÍ DOBA:16

pondělí až čtvrtek  6.30 - 14.30
pátek 6.30 - 13.00

vedoucí: Mgr. Lucie Szotkowská

sociální pracovník: Mgr. Urszula Koky

kontakt: 733 581 485, stacionar@jablunkov.charita.cz

POSLÁNÍ DENNÍHO STACIONÁŘE:

V Denním stacionáři sv. Josefa v Jablunkově podáváme pomocnou ruku osobám s mentálním a kombinovaným postižením ve věku od ukončení školní docházky do 40 let (věk při nástupu), aby mohli žít podobně jako jejich vrstevníci. Prostřednictvím denních aktivit podporujeme klienty v soběstačnosti, samostatnosti v běžném životě a ve snižování závislosti na pomoci druhých.

CÍLOVÁ SKUPINA:

Naši službu poskytujeme osobám s mentálním postižením, také v kombinaci se zrakovým, sluchovým a jiným tělesným postižením, ve věku od ukončení školní docházky do 40 let (věk při nástupu do služby).

SLUŽBU NEPOSKYTUJEME:

• osobám s potřebou stálého zdravotního dohledu a zdravotní péče
  • osobám s psychickým onemocněním, které může být překážkou pobytu v kolektivu

KAPACITA ZAŘÍZENÍ

15 klientů v jeden okamžik

CÍLE DENNÍHO STACIONÁŘE:

Snahou pracovníků DS je, aby klient:

• dosáhl co nejvyššího stupně soběstačnosti potřebné pro život v jeho přirozeném prostředí,
  • stal se co nejvíce samostatný v rozhodování a zodpovědnosti za sebe,
  • udržel nebo získal a rozvíjel své schopnosti, dovednosti, znalosti,
  • zachoval a rozvíjel přirozené mezilidské vztahy.
ZÁKLADNÍ ČINNOSTI

Denní stacionář se zavazuje poskytovat tyto základní činnosti:

• pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu,
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu,
  • poskytnutí stravy,
  • výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti,
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím,
  • sociálně terapeutické činnosti,
  • pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.
ZÁSADY SLUŽBY:

V Denním stacionáři sv. Josefa usilujeme o to, aby naše jednání vždy vycházelo z křesťanských hodnot, které se odráží v těchto zásadách:

• bratrská láska (klienty přijímáme takové, jací jsou, každý klient je pro nás rovnocenným a důstojným partnerem)
  • empatie (vnímáme a díváme se na důvody a způsob jednání klientů s pochopením, snažíme se porozumět jejich pocitům a motivům)
    • individuální přístup (klient je pro nás jedinečnou a neopakovatelnou bytostí, s každým z nich pracujeme podle jeho osobních cílů, potřeb a přání
    • úcta (respektujeme klienty jako svobodné lidské bytosti s vlastní vůlí, podporujeme je v samostatném jednání, rozhodování a nesení důsledků)
    • pravdivost (ke klientům přistupujeme a komunikujeme otevřeně, upřímně a objektivně)
    • profesionalita (usilujeme o zvyšování kvality poskytované služby celoživotním učením se, duchovní a profesní formací, vzájemným sdílením zkušeností a odborných znalostí).

Pokud máte zájem o naši službu, vyplňte žádost o poskytnutí sociální službya doručte ji do denního stacionáře.

Můžete nás navštívit kdykoli během týdne, vždy v pracovní dny.  Těšíme se na shledanou!

Chcete být informování o tom, co se u nás děje? Stačí se zaregistrovat a my Vám pravidelně zašleme informace o tom co se dělo, bylo, je a bude.

DĚKUJEME!

Moravskoslezský kraj (MSK) nás každoročně podporuje formou dotace z kap. 313 - MPSV. Bez podpory MSK by tato služba nemohla fungovat. Srdečné Pán Bůh zaplať všem, kteří se na tom podílejí.

logo_MSK_RGB

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Ilustrační foto Jakub Žák

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

POMOZTE NÁM VYHRÁT!

HLASUJTE PRO CHARITU JABLUNKOV!

BOJUJEME O 1. MÍSTO - VÝHRA 30.000 Kč SE SVÝM PROJEKTEM PRO KLIENTY DENNÍHO STACIONÁŘE SV. JOSEFA POD NÁZVEM: AKTIVNÍ ODPOČINEK NÁS SPOJUJE.

Konečně jsme i my na GIVT.CZ

Charita Jablunkov je konečně na GIVT.CZ - dočkali jsme se. Využijete toho? Je to lehčí než se zdá. Jedním klikem dáte svému nákupu smysl - nádech. Děkujeme.

Ohlédnutí za naší charitní historií...

Dovolte mi, že se společně ohlédneme do historie naší charity a povíme si také, jak i Vám můžou být nápomocné naše služby právě dnes.

Charita Jablunkov byla založena mladými aktivisty, kteří se rozhodli pomáhat druhým, protože to cítili jako svoji křesťanskou povinnost a především je to činilo šťastné. Každý z nás má ve svém srdci touhu konat dobro, a když tuto touhu naplníme – věřte nebo ne – často nacházíme smysl svého života. Jako motto Charity Jablunkov, vybrali zakladatelé citát sv. Matky Terezy: „Chceme dělat jen malé věci s velkou láskou.“ Tato slova si neustále opakujeme a držíme se jich dodnes.

Charitní pečovatelská služba pomáhá.

Charitní pečovatelská služba pomáhá seniorům a lidem se zdravotním postižením v jejich domácím prostředí.

S koloběžkou pro Charitu.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do našeho benefičního závodu na koloběžkách!

Výtěžek akce činí: 14.141Kč! Srdečné Pán Bůh zaplať. Chcete-li podpořit benefiční akci: školní pomůcky pro potřebné, své dary můžete zasílat na naše sbírkové konto: 2200443710/2010

V nejbližších dnech budou na našem webu k dispozici fotografie. Ještě jednou, DÍKY!

Dění ve stacionáři 6/2017

Uplynulo už bezmála půl roku, co se Denní stacionář sv. Josefa přestěhoval z budovy mateřské školky na Bezručově ulici do objektu bývalé speciální školy na Bukovecké ulici. Klienti i pracovníci si již zvykli na krásné, nové a hlavně větší prostory stacionáře.

Jak se žije v novém?

Dva měsíce. Zda se, že je to krátká doba na to hodnotit, jak se nám žije v nových prostorách Denního stacionáře sv. Josefa, přesto se s Vámi podělíme o pár postřehů.

Reportáž o novém stacionáři

S chutí Vás zveme k dalšímu poslechu reportáže, kterou s námi natočil redaktor Ostravského rádia pán Szymon Brandys, čímž mu velmi děkujeme za zájem o dění v naší Charitě.

Přestěhováno a nyní chystáme 3královku...

Poslechněte si krátkou reportáž o tom jak se nám žije v novém a také o tom, co nám těsně před vánočními svátky zabírá nejvíce času...