Předvánoční prodejní výstava

14. 12. 2017

od 9 - 17 hod.

poprvé v nových prostorách stacionáře

WIGILIA DLA OSÓB SAMOTNYCH

24. 12. 2017

od 16.00 hod.

v nových prostorách Charity

... klepe na dveře.

Přidejte se k nám...

Jaký byl pro nás Týden sociálních služeb 2015

Několik málo dojmů klientů i pracovníků Denního stacionáře z té spousty, kterou nám přinesl Týden sociálních služeb, jsme sepsali a okomentovali pro Vás...

Slavnostní otevření Centra pomoci sv. Rafaela Žáci na invalidním vozíku překonávají pomocí ližin 2 schody u vstupu do Denního stacionářeslovy klientky: "V Rafaelu to bude pěkné... Líbilo se mi to a byla jsem překvapená, že zpívala naše vedoucí s panem Czepcem." A doopravdy jim  to společně krásně znělo. Operní zpěv dodal akci neopakovatelnou atmosféru, jak komentovali mnozí návštěvníci.

"Od pondělí do pátku nám klienti se vším pomáhali. Připravovali saláty, pomazánky, koláče, atd. Uklízeli a chystali stoly, židle." Toto jsou vše činnosti, které jsou součástí pracovní terapie během roku. "Takovéto akce dávají smysl práci ve stacionáři. Všechno, co se klienti učí, mohou uplatnit ve prospěch našich hostů."

Programy pro školy jsou nejen zážitkem pro děti. Jsou hodnotné i pro naše klienty, kteří se na jejich realizaci podílejí. Tady je jeden z jejich dojmů: "Cítil jsem se hrdý..., že můžeme druhým ukazovat..." Hrdost v Žáci školy sedí společně s klienty Denního stacionáře a pracovnicí kolem stolu a řeší hlavolamy.tomto případě neznamená jen dobrý pocit, že něco umím a mohu to někomu jinému ukázat, ale je to znak vědomí vlastní hodnoty a schopností. To je něco, co je dalším z cílů naší služby.

"Žákyně se ptala, jestli umím číst, přitom jsem Studenti společně s klientem při vědomostním kvízupracovala na netu." Ano, naši klienti umí pracovat na počítačích i internetu, leckoho překvapí, že mnozí umí dobře číst. Práce na počítači je dnes jednou ze základních dovedností, proto nesmí chybět i v náplni sociální služby jako je ta naše.

"Po práci jsem jim připravil malý vědomostní kvíz. Pěkně je potrápím!" Jeden z našich klientů rád pro hosty připravuje kvízy... Kromě potrápení mozkových závitů bývá dobrá zábava, kterou si užili i studenti Jablunkovského učiliště. Oni na oplátku měli připravený malý koncert.

Tímto bychom rádi poděkovali všem, kteří nás jakýmkoli způsobem podpořili.

Nejvíce Vám, kteří jste s námi spolupracovali, pomohli nám vytvořit pestrou nabídku aktivit a pomáhali nám v organizaci celého týdne.

Dále děkujeme všem, kteří jste naši námahu odměnili svou přítomností na programech. Děkujeme. V tomto roce nás bylo znovu více a více. Věříme, že se Týden sociálních služeb dostane do povědomí všech občanů Jablunkovska i okolí a tak se společně budeme rozvíjet a šířit nové informace do celého regionu.

Informací tentokráte bylo mnoho, jelikož jsme otevřeli novou službu, mluvili jsme o pěstounské péči a také o tématu, které je stále pro mnohé z nás TABU - o smrti v blízkém kruhu rodiny.

Děkujeme ještě jednou. V nejbližší době se můžete těšit na naši Předvánoční prodejní výstavu, kde si budete moci zakoupit naše výrobky.

Těšíme se na další setkání s Vámi. Pracovníci a klienti Charity Jablunkov