Benefiční závod

PŘIDEJTE SE...

15. 7. 2018

START ve 12:00

Diecézní charita ostravsko-opavská se sídlem Kratochvílova 3, 702 00 Moravská Ostrava vyhlašuje výběrové řízení na funkci ředitel/ka Charity Jablunkov Kvalifikační předpoklady: • Středoškolské vzdělání (VŠ výhodou) • Praxe v řízení • Zkušenosti s čerpáním dotací a grantů • Řidičský průkaz sk. B • Morální bezúhonnost • Základní znalost sociálního učení Katolické církve a sociální problematiky • Komunikativnost a smysl pro odpovědnost • Sociální cítění a empatie K písemné přihlášce je nutno doložit: • Výpis z rejstříku trestů (ne starší 3 měsíce) • Kopii vysvědčení či diplomu o dosažení nejvyššího vzdělání • Hlavní koncepční teze ve vztahu k rozvoji Charity Jablunkov (1 – 2 strany) • Strukturovaný životopis (musí obsahovat přehled dosavadní praxe) Přihlášku s přílohami je nutno doručit nejpozději do 31. 7. 2011 na adresu: Diecézní charita ostravsko-opavská, Kratochvílova 3, 702 00 Moravská Ostrava. Na obálku uveďte „Výběrové řízení – neotvírat!“ Mgr. Lukáš Curylo, v.r. Ředitel Diecézní charity ostravsko-opavské

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž!

Charita Ostrava a Armáda spásy a vyhlašují v rámci 13. ročníku Dnů proti chudobě v Ostravě fotosoutěž na téma: Jak vypadá chudoba? Zapojte se s námi do debaty o tom, jak dnes může vypadat chudoba, pošlete svou fotografii a vyhrajte.

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

Bezplatná právní poradna UZAVŘENA!

OZNÁMENÍ!

Z důvodu státního svátku bude ve čtvrtek 5. 7. 2018 naše Bezplatná právní poradna mimořádně uzavřena!

Dále z důvodu služební cesty mimo město bude ve čtvrtek 12.7.2018 taktéž naše poradna uzavřena.

Na Vaše dotazy bude právník odpovídat opět ve čtvrtek 19. 8. 2018 od 16.00 do 18.00 v prostorách Charity Jablunkov na ul.Bukovecká 479. Děkujeme za pochopení.

Přejeme Vám vše dobré.

HLEDÁME KOLEGU/ KOLEGYNI...

Chcete změnu? Začít něco nového? Teď je ten čas. Aktuálně nabízíme poloviční úvazek na pozici sociální pracovník s jistotou navýšení na plný úvazek od 1. 1. 2018.

Jste organizačně schopní? Cítíte sounáležitost s charitou? Chcete práci, která není jen o penězích, ale také o duchovních hodnotách?

Neváhejte a přihlaste se do 30.6.2018. Více informací naleznete ZDE.

Těšíme se na Vás.

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Je to tady! Máme druhé auto z projektu!

Říkáme mu Filip!

Je to neuvěřitelné, ale dočkali jsme se. Jsme nesmírně šťastní, že je s námi náš Wolsvagen transporter pro 9 osob s úpravou pro vozíčkáře.

POMOZTE NÁM VYHRÁT!

HLASUJTE PRO CHARITU JABLUNKOV!

BOJUJEME O 1. MÍSTO - VÝHRA 30.000 Kč SE SVÝM PROJEKTEM PRO KLIENTY DENNÍHO STACIONÁŘE SV. JOSEFA POD NÁZVEM: AKTIVNÍ ODPOČINEK NÁS SPOJUJE.

Konečně jsme i my na GIVT.CZ

Charita Jablunkov je konečně na GIVT.CZ - dočkali jsme se. Využijete toho? Je to lehčí než se zdá. Jedním klikem dáte svému nákupu smysl - nádech. Děkujeme.

Volné místo v rekvalifikačním kurzu...

rekvalifikaceMáte touhu pracovat v sociálních službách? Chcete pracovat někde, kde najdete smysl?

Uvolnilo se nám místo v rekvalifikačním kurzu, po jehož absolvování se Vám otevřou dveře do sociální oblasti.

Neváhejte a co nejrychleji nás kontaktujte:

Dovolme pracovat těm, kteří chtějí...

Těšíme se na Vás.