Předvánoční prodejní výstava

14. 12. 2017

od 9 - 17 hod.

poprvé v nových prostorách stacionáře

WIGILIA DLA OSÓB SAMOTNYCH

24. 12. 2017

od 16.00 hod.

v nových prostorách Charity

... klepe na dveře.

Přidejte se k nám...

Diecézní charita ostravsko-opavská se sídlem Kratochvílova 3, 702 00 Moravská Ostrava vyhlašuje výběrové řízení na funkci ředitel/ka Charity Jablunkov Kvalifikační předpoklady: • Středoškolské vzdělání (VŠ výhodou) • Praxe v řízení • Zkušenosti s čerpáním dotací a grantů • Řidičský průkaz sk. B • Morální bezúhonnost • Základní znalost sociálního učení Katolické církve a sociální problematiky • Komunikativnost a smysl pro odpovědnost • Sociální cítění a empatie K písemné přihlášce je nutno doložit: • Výpis z rejstříku trestů (ne starší 3 měsíce) • Kopii vysvědčení či diplomu o dosažení nejvyššího vzdělání • Hlavní koncepční teze ve vztahu k rozvoji Charity Jablunkov (1 – 2 strany) • Strukturovaný životopis (musí obsahovat přehled dosavadní praxe) Přihlášku s přílohami je nutno doručit nejpozději do 31. 7. 2011 na adresu: Diecézní charita ostravsko-opavská, Kratochvílova 3, 702 00 Moravská Ostrava. Na obálku uveďte „Výběrové řízení – neotvírat!“ Mgr. Lukáš Curylo, v.r. Ředitel Diecézní charity ostravsko-opavské

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Charita se přidává k výzvě Giving Tuesday

Na úterý 28. listopadu připadá letos celosvětový „největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce“, ke kterému se připojuje také Charita ČR. Prostřednictvím dárcovské platformy můžete přispět na některý z jejích projektů – například podpořit Klub přátel Caritas (více zde) nebo pomoci rodinám v Iráku, které z domova vyhnala válka (více zde).

Charita ČR se účastní Týdne globálního vzdělávání

Od 18. do 26. listopadu se koná v České republice Týden globálního vzdělávání s letošním podtitulkem „Tvoje cesta, tvoje stopa!“. Žáci, učitelé, ale i široká veřejnost budou hledat způsoby a odpovědi na to, jak v dnešním světě cestovat, aby z toho měly užitek obě zapojené strany – hosté i hostitelé. Charita ČR připravila promítání filmu a diskusi v Praze 10.

Bojová zóna na Ukrajině se posouvá, nikdy nevíte, kdy se ocitnete pod přímou palbou.

Veronika Mechová, vedoucí Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce před několika dny navštívila první bojovou linii na Ukrajině. Dovezla lidem v její bezprostřední blízkosti potraviny i hygienické potřeby.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Ples s Charitou

Přijďte na benefiční Ples s Charitou, který se uskuteční v pátek 24. listopadu 2017 od 19 hod. v Clarion Congress hotelu Ostrava. Srdečně zveme všechny, kteří mají zájem o charitní činnost našich 18  oblastních  charit.

Lidé v bojových zónách v obavách vyčkávají příchod zimy

Přichází zima a mnoho lidí na východě Ukrajiny nemá plyn ani uhlí pro vytápění domů a stále potřebuje prostřednictvím humanitární pomoci dodávat potraviny i hygienické potřeby.

Nejsme školka - jsme sociální služba

Předškolní vzdělávání je hodně diskutovaným tématem. Mnozí z nás si myslí, že vzdělání může být klíčem k odstranění mnoha problémů ve společnosti.

VIDEO: Diecézní charita ostravsko-opavská od začátků k současnosti

Vznik Diecézní charity ostravsko-opavské souvisí se zřízením ostravsko-opavské diecéze, k němuž došlo rozhodnutím papeže sv. Jana Pavla II. Papežskou bulou Ad Christefidelium spirituality ze dne 30. května 1996 bylo zveřejněno rozdělení dosavadní olomoucké arcidiecéze a prvním biskupem nové diecéze byl jmenován Mons. František Václav Lobkowicz.

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Pomoc Ukrajině