PROJEKT

Mobilita služeb Charity Jablunkov byl zrealizován! Děkujeme!

Týden sociálních služeb

8. - 14. 10. 2018

Diecézní charita ostravsko-opavská se sídlem Kratochvílova 3, 702 00 Moravská Ostrava vyhlašuje výběrové řízení na funkci ředitel/ka Charity Jablunkov Kvalifikační předpoklady: • Středoškolské vzdělání (VŠ výhodou) • Praxe v řízení • Zkušenosti s čerpáním dotací a grantů • Řidičský průkaz sk. B • Morální bezúhonnost • Základní znalost sociálního učení Katolické církve a sociální problematiky • Komunikativnost a smysl pro odpovědnost • Sociální cítění a empatie K písemné přihlášce je nutno doložit: • Výpis z rejstříku trestů (ne starší 3 měsíce) • Kopii vysvědčení či diplomu o dosažení nejvyššího vzdělání • Hlavní koncepční teze ve vztahu k rozvoji Charity Jablunkov (1 – 2 strany) • Strukturovaný životopis (musí obsahovat přehled dosavadní praxe) Přihlášku s přílohami je nutno doručit nejpozději do 31. 7. 2011 na adresu: Diecézní charita ostravsko-opavská, Kratochvílova 3, 702 00 Moravská Ostrava. Na obálku uveďte „Výběrové řízení – neotvírat!“ Mgr. Lukáš Curylo, v.r. Ředitel Diecézní charity ostravsko-opavské

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž!

Charita Ostrava a Armáda spásy a vyhlašují v rámci 13. ročníku Dnů proti chudobě v Ostravě fotosoutěž na téma: Jak vypadá chudoba? Zapojte se s námi do debaty o tom, jak dnes může vypadat chudoba, pošlete svou fotografii a vyhrajte.

Bezplatná právní poradna UZAVŘENA!

OZNÁMENÍ!

Z důvodu čerpání řádné dovolené bude ve čtvrtek 30. 8. 2018 naše Bezplatná právní poradna mimořádně uzavřena!

Na Vaše dotazy bude právník odpovídat opět ve čtvrtek 6. 9. 2018 od 16.00 do 18.00 v prostorách Charity Jablunkov na ul.Bukovecká 479. Děkujeme za pochopení.

Přejeme Vám vše dobré.

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

HLEDÁME KOLEGU/ KOLEGYNI...

Chcete změnu? Začít něco nového? Teď je ten čas. Aktuálně nabízíme poloviční úvazek na pozici sociální pracovník s jistotou navýšení na plný úvazek od 1. 1. 2018.

Jste organizačně schopní? Cítíte sounáležitost s charitou? Chcete práci, která není jen o penězích, ale také o duchovních hodnotách?

Neváhejte a přihlaste se do 30.6.2018. Více informací naleznete ZDE.

Těšíme se na Vás.

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Je to tady! Máme druhé auto z projektu!

Říkáme mu Filip!

Je to neuvěřitelné, ale dočkali jsme se. Jsme nesmírně šťastní, že je s námi náš Wolsvagen transporter pro 9 osob s úpravou pro vozíčkáře.

POMOZTE NÁM VYHRÁT!

HLASUJTE PRO CHARITU JABLUNKOV!

BOJUJEME O 1. MÍSTO - VÝHRA 30.000 Kč SE SVÝM PROJEKTEM PRO KLIENTY DENNÍHO STACIONÁŘE SV. JOSEFA POD NÁZVEM: AKTIVNÍ ODPOČINEK NÁS SPOJUJE.

Konečně jsme i my na GIVT.CZ

Charita Jablunkov je konečně na GIVT.CZ - dočkali jsme se. Využijete toho? Je to lehčí než se zdá. Jedním klikem dáte svému nákupu smysl - nádech. Děkujeme.

Volné místo v rekvalifikačním kurzu...

rekvalifikaceMáte touhu pracovat v sociálních službách? Chcete pracovat někde, kde najdete smysl?

Uvolnilo se nám místo v rekvalifikačním kurzu, po jehož absolvování se Vám otevřou dveře do sociální oblasti.

Neváhejte a co nejrychleji nás kontaktujte:

Dovolme pracovat těm, kteří chtějí...

Těšíme se na Vás.