Předvánoční prodejní výstava

14. 12. 2017

od 9 - 17 hod.

poprvé v nových prostorách stacionáře

WIGILIA DLA OSÓB SAMOTNYCH

24. 12. 2017

od 16.00 hod.

v nových prostorách Charity

... klepe na dveře.

Přidejte se k nám...

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Ples s Charitou

Přijďte na benefiční Ples s Charitou, který se uskuteční v pátek 24. listopadu 2017 od 19 hod. v Clarion Congress hotelu Ostrava. Srdečně zveme všechny, kteří mají zájem o charitní činnost našich 18  oblastních  charit.

Díky Charitě se cítím potřebný

tak znělo motto prvního setkání dobrovolníků oblastních charit působících v Moravskoslezském kraji a části Jesenicka, kteří pomáhají nejrůznějším způsobem lidem ve svém okolí. Setkání dobrovolníků proběhlo v sobotu 23. září 2017 v odpoledních hodinách. Jeho cílem bylo sdílení zkušeností, rad a další povzbuzení do pomoci potřebným lidem.

Ohlédnutí za naší charitní historií...

Dovolte mi, že se společně ohlédneme do historie naší charity a povíme si také, jak i Vám můžou být nápomocné naše služby právě dnes.

Charita Jablunkov byla založena mladými aktivisty, kteří se rozhodli pomáhat druhým, protože to cítili jako svoji křesťanskou povinnost a především je to činilo šťastné. Každý z nás má ve svém srdci touhu konat dobro, a když tuto touhu naplníme – věřte nebo ne – často nacházíme smysl svého života. Jako motto Charity Jablunkov, vybrali zakladatelé citát sv. Matky Terezy: „Chceme dělat jen malé věci s velkou láskou.“ Tato slova si neustále opakujeme a držíme se jich dodnes.

Charitní pečovatelská služba pomáhá.

Charitní pečovatelská služba pomáhá seniorům a lidem se zdravotním postižením v jejich domácím prostředí.

S koloběžkou pro Charitu.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do našeho benefičního závodu na koloběžkách!

Výtěžek akce činí: 14.141Kč! Srdečné Pán Bůh zaplať. Chcete-li podpořit benefiční akci: školní pomůcky pro potřebné, své dary můžete zasílat na naše sbírkové konto: 2200443710/2010

V nejbližších dnech budou na našem webu k dispozici fotografie. Ještě jednou, DÍKY!

Dění ve stacionáři 6/2017

Uplynulo už bezmála půl roku, co se Denní stacionář sv. Josefa přestěhoval z budovy mateřské školky na Bezručově ulici do objektu bývalé speciální školy na Bukovecké ulici. Klienti i pracovníci si již zvykli na krásné, nové a hlavně větší prostory stacionáře.

HLEDÁME DOMOV PRO KOČKY

Inzerce:

Charita Jablunkov daruje dospělé kočky (celkem je jich 7, barva: zrzavé, nebo černé). Tyto kočky jsou kastrované. Zároveň nabízíme možnost darování malých koťátek (foto ještě nemáme jsou příliš malá)!

Jak se žije v novém?

Dva měsíce. Zda se, že je to krátká doba na to hodnotit, jak se nám žije v nových prostorách Denního stacionáře sv. Josefa, přesto se s Vámi podělíme o pár postřehů.

Poděkování za Tříkrálovou sbírku

Poděkování biskupa F.V. Lobkowicze a ředitele Lukáše Curyla z Diecézní charity ostravsko-opavské za Tříkrálovou sbírku. Letošní rok bylo vybráno v naší diecézi 15 682 874,- kč. Všem dárcům děkujeme.

Pomoc Ukrajině