Předvánoční prodejní výstava

14. 12. 2017

od 9 - 17 hod.

poprvé v nových prostorách stacionáře

WIGILIA DLA OSÓB SAMOTNYCH

24. 12. 2017

od 16.00 hod.

v nových prostorách Charity

... klepe na dveře.

Přidejte se k nám...

Slavnostní otevření Centra pomoci sv. Rafaela

Zahájení letošního Týdne sociálních služeb bylo věnováno klientům a pracovníkům všech sociálních služeb na Jablunkovsku, kterým jsme vyprošovali Boží požehnání při mši sv. v jablunkovském Starém klášteře. Další pondělní program byl určen rodinám. Slavnostně jsme otevřeli charitní Centrum pomoci sv. Rafaela.

Centrum pomoci sv. Rafaela slouží potřebným rodinám i jednotlivcům z regionu Jablunkovska. Slavnostní otevření byla tedy akce pro celé rodiny. Děti si užily skákací hrad, rodiče, hosté a zástupci města si užili krásný operní zpěv. Všichni si vychutnali výtečné občerstvení. Prostory byly vysvěceny a všichni zúčastnění si je mohli prohlédnout. Nejen prohlédnout, ale mohli si také za dobrovolný dar odnést nějaké oblečení z šatníku, jež je součástí Centra. Dary podpoří provoz této služby, která není registrovanou sociální službou. Není tedy dotována státem a její provoz je zajišťován z darů. Uvítáme tedy Vaši pomoc, ne jen finanční, ale také materiální a dobrovolnickou. Jak zaznělo během slavnostního otevření, "všichni máme co nabídnout v pomoci druhým. Můžeme to tedy učinit i prostřednictvím zapojení se do této charitní služby. Všichni se můžeme v životě ocitnout v těžké situaci, kdy budeme potřebovat něčí pomoc a podporu. Toto je tedy cílem Centra pomoci sv. Rafaela. Provést člověka nebo celou rodinu těžkým obdobím, pomoci tak, jak je třeba, aby situaci zvládli a mohli dál kráčet životem..."

Můžete si také prohlédnout fotogalerii z tohoto krásného prvního dne letošního Týdne sociálních služeb. Těšíme se na setkání s Vámi při besedách a dalším programu celého týdne.

pracovníci Charity Jablunkov