Předvánoční prodejní výstava

14. 12. 2017

od 9 - 17 hod.

poprvé v nových prostorách stacionáře

WIGILIA DLA OSÓB SAMOTNYCH

24. 12. 2017

od 16.00 hod.

v nových prostorách Charity

... klepe na dveře.

Přidejte se k nám...

Týden sociálních služeb 2015 - čtvrtek

Promítání filmu školákům v kině, středoškolští dobrovolníci v Denním stacionáři, den otevřených dveří v Domě s pečovatelskou službou v Jablunkově a večerní promítání v kině, to byl předposlední den Týdne sociálních služeb.

Ranní program pro školy začal v kině promítáním filmu Všichni spolu o inkluzivním vzdělávání. Pojednává o německé škole, kde se spolu čtyři roky vzdělávají děti bez rozdílu věku, rasy nebo handicapu. První promítání bylo určeno studentům jablunkovské SOŠ a SOU podnikání a služeb. Druhé shlédlo 120 žáků ze sedmých a osmých tříd ZŠ Jablunkov.

Sředoškolští studenti po filmu přišli do Denního stacionáře pracovat jako dobrovolníci v rámci projektu 72 hodin. Hned po příchodu se s vervou pustili do práce. Chlapi zkrotili rozpínající se hromadu zahradního odpadu, převezli hromadu písku, vyčistili všechny naše čalouněné židle a pomohli nám dokončovat altán. Slečny se vrhly na umývání oken a další domácí práce. Pracovali s takovým nasazením a tak rychle, že zbylo dost času i na koncert nadaných studentů. Díky, byli jste skvělí!

Celý den probíhal Den otevřených dveří v Domě s pečovatelskou službou v Jablunkově. Během Týdne sociálních služeb slaví desetileté výročí provozování služby. Za dobu jeho provozu prošlo dvaceti byty již padesát klientů. Dopoledne, se z ničeho nic objevila skupina žáků oboru Ošetřovatelství, ale i dalších až z Třinecké Kanady. Je potěšující, že využili této jedinečné příležitosti.

Večer patřil promítání filmu v kině. Drsný snímek MAMI! zachycuje osud Steava s diagnózou ADHD s poruchou chování a jeho matky Diane, která se rozhodla, že jej vezme zpět k sobě z ústavu a zvládne jeho výchovu i vzdělání sama. Při sledování nám film často bral dech, spíše ho místy úplně vyrazil a nestačili jsme lapat po kyslíku...

Těšíme se na setkání s Vámi na závěrečném Divadle v klášteře sester Alžbětinek