PROJEKT

Mobilita služeb Charity Jablunkov byl zrealizován! Děkujeme!

Benefiční závod

Děkujeme!

Do pokladniček jste vhodili 14.399 Kč

Charitní dveře dokořán

Polovina za námi, přidejte se!

V roce 2017 jste pomohli takto:

ÚČEL: UKRAJINA

VÝNOS: 205.000 Kč - PÁN BŮH ZAPLAŤ!

Na co jste přispěli?
1.) Charita Melitopol (o.Peter Krenický), koupě a rekonstrukce domu pro účely hospice.
2.) Charita Tjačiv (partnerské město města Jablunkov), SOS balíčky pro lidi žijící na území války a vznik nové církevní metařské školy.

Bojová zóna na Ukrajině se posouvá, nikdy nevíte, kdy se ocitnete pod přímou palbou.

Veronika Mechová, vedoucí Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce před několika dny navštívila první bojovou linii na Ukrajině. Dovezla lidem v její bezprostřední blízkosti potraviny i hygienické potřeby.

Balík se základními potřebami vystačí rodině jeden měsíc

Na východní Ukrajině se opět bojuje a umírají lidé. Náhlý nárůst bojů uvěznil tisíce civilistů a zničil životně důležitou infrastrukturu. Krize se zvětšuje a ohrožuje další tisíce lidí.

Velikonoční koláč 2016

Charita Jablunkov ve spolupráci s farníky Římskokatolických farností Jablunkov a Mosty u Jablunkova každoročně pořádá tradiční akci pod názvem Velikonoční koláč. V letošním roce dáváme příležitost pomoci lidem na válkou zasaženém východě Ukrajiny a menší částí také pomoci rozjet novou Charitu Sv. Martina v horské vesnické oblasti bývalých Sudet na Bruntálsku. Mohou se zapojit všichni, ať už pomocí s pečením v Charitě, pomocí s balením, napečením doma nebo pomocí u kostelů, či darováním finančního daru za beránky na Květnou neděli.

Máme pro Vás výsledky!

Pamatujete na Afriku?

Poslední dva roky se nám podařilo podporovat samotné srdce Afriky. Nyní je před námi další velikonoční koláč, tentokráte pro Ukrajinu, proto Vám chceme připomenout jak jste pomohli v posledních letech právě Africe.

Setkání s o. Vojtěchem Kohutem

Již tento čtvrtek 14. 5. 2015 v 18:00 v budově Sv. Josefa v Mostech u Jablunkova (vedle kostela) se bude konat beseda s o. Vojtěchem Kohutem, OCD, misionářem ve Středoafrické republice.

Dopis otce biskupa ze srdce Afriky, 3.1.2015

Dla wszystkich w Jabłonkowie!

Pan niech obdarza was pokojem!

Trwamy jeszcze w atmosferze świętowania Jego Bożych Narodzin, wchodzimy w Nowy Rok, czcimy Jezusa objawiającego się przedstawicielom wszystkich narodów, wiec przekazuję serdeczne Życzenia i pozdrowienia misyjne!

Tajemnica Wcielenia Bożego jest i pozostaje dla nas źródłem wielkiej radości, bo przez Jego przyjście na ziemię i wejście w nasze ludzkie życie, wszystko się odmieniło, i teraz też, gdy Go przyjmujemy, wszystko dla nas się odmienia, staje się nowe! - Nowe nowościa Bożą, którą On nas obdarowuje w Nowym Roku!

Návšteva ze srdce Afriky

o. Barnaba OFM

Otec Barnaba OFM sebou přinesl nejen fotografie, filmy a povídání o zajímavostech z misií ve Středoafrické republice. Přinesl sebou především pokoj a dobro, které z něho vyzařovalo na nás všechny. Byl to muž plný Ducha sv. a setkání s ním pro nás bylo velkým duchovním obohacením. Bohu díky!

Otec Barnaba je již od roku 1989 ve Středoafrické republice, tamější situaci zná velmi dobře, takže povídání s ním bylo pestré a především reálné. Znal odpovědi na všechny naše otázky. Děkujeme za to, že za námi přijel a vyprošujeme mu požehnání, aby všichni šťastně dojeli zpátky do Rafai.

Setkání s misionářem

Charita Jablunkov děkuje všem, kteří se zapojili do akce Velikonoční koláč! Srdečně Vás zveme na nedělní akci - Vaječina s misionářem o. Barnabou!

Přijďtě!

Otevřená srdce pro Afriku!

Je to až neuvěřitelné. Výtěžek přesáhl všechny naše předpoklady či domněnky. Největší radost máme ale z toho, že se v tomto roce zapojilo mnohem více lidí do přípravy. Nebyla to jen akce chariťáků, ale akce celé farnosti!

Děkujeme za vaše dary srdce!

Začínáme! Velikonoční koláč.

Oslavili jsme sv. Josefa a začíná nám další období, na které se opravdu těšíme. Příprava akce Velikonoční koláč.