Sláva!

ALLELUJA! CHRYSTUS ZMARTWYCHWSTAŁ, PRAWDZIWIE ZMARTWYCHWSTAŁ.

Velikonoční koláč

DĚKUJEME!

183.000 Kč

Tříkrálová sbírka 2018.

16111438_354795034907455_1330265384_nMILÍ TŘÍKRÁLOVÍ KOLEDNÍCI.

Velice si vážíme Vaší podpory Tříkrálové sbírky. Děkujeme, že jste při sbírce 2018 pro Charitu Jablunkov nasbírali rekordních:

928.681Kč

Z Tříkrálové sbírky 2018 chce Charita Jablunkov:

• v rámci Centrum pomoci sv. Rafaela: podpořit volnočasové aktivity pro děti z ohrožených rodin, zajistit pomoc pro lidi v nouzi, aj.

• v rámci Denního stacionáře sv. Josefa: upravit zahradu k relaxačním a terapeutickým účelům pro klienty s mentálním a kombinovaným postižením, aj.

• v rámci Charitní pečovatelské služby: rozšířit a dovybavit službu o základní pomůcky, dopravní prostředky, aj.

Tříkrálová sbírka je zásadní součástí finančních příjmů Charity Jablunkov. Díky Vašemu koledování se podílíte na všem, co pro druhé děláme. Přímo nám - do jablunkova se vrátí částka ve výši 65%, která bude využita na výše uvedený účel. Bůh Vám žehnej za Vaši štědrost.

Výsledky TKS 2018!

Jako poděkování za Vaši pomoc bude i v tomto roce každý měsíc sloužena mše sv. za všechny koledníky, organizátory, dárce a všechny, jež toto dílo jakkoli podporují. Pán Bůh ať Vám žehná!

Tříkrálová sbírka 2018 počet pokladniček
Jablunkov 221 330 Kč 30
Mosty 169 580 Kč 16
Návsí 103 887 Kč 17
Písek 76 749 Kč 7
Bukovec 67 035 Kč 7
Milíkov 51 044 Kč 7
Písečná 55 969 Kč 5
Hrádek 61 535 Kč 7
Bocanovice 37 281 Kč 5
H.Lomná 10 079 Kč 2
D.Lomná 51 738 Kč 7
Hrčava 9 231 Kč 2
Košařiska 13 223 Kč 2
CELKEM 928 681 Kč 114

* tučně zvýrazněné částky = rekord v dané obci.

Pokud tě zajímá statistika jednotlivých obcí od roku 2003 do roku 2018 zde přikládáme soubor ke stažení: 2.Srovnani vysledku TKS od r. 2003 -2018.pdf

Koledoval jsi a ještě nevíš kolik jsi vybral do kasičky?

To není žádný problém. Přehled o jednotlivých pokladničkách si na našich stránkách můžeš stáhnout:  1. Prehled_o_pokl_ pro_PC 2018.pdf. V přehledu najdeš všechny pokladničky a to jak celkovou sumu výtěžku, tak i počty penízků, které v pokladničce byly.

DĚKUJEME VÁM VŠEM!

CHCEŠ SE ZAPOJIT PŘÍŠTÍ ROK? NEVÁHEJ...a čti dále...

Chceš udělat něco pro druhé, být užitečný a mít radost z pomoci druhým? Máme pro tebe nabídku. Můžeš se stát tříkrálovým koledníkem a tím pomoci všem potřebným. Potřebujeme každého. Malé i velké, mladé i staré... Každý je potřebný. Skupinku musí vést ten, komu již bylo 15 let.

Budeme velmi vděčni za tvoji pomoc!

Přihlas se nám na tel: 733 755 843 nebo na email: info@jablunkov.caritas.cz

Ptáte se: Co je to Tříkrálová sbírka?

Jedná se o veřejnou sbírku, kterou pořádá Charita Česká republika. Jde o největší dobrovolnickou akci v celostátním měřítku. Každoročně se do ní zapojuje také řada dobrovolníků spolupracujících s Charitou Jablunkov. Přidej se i ty!

Pokud se chceš zapojit můžeš kontaktovat koordinátora Tříkrálové sbírky na jablunkovsku.

Každý rok se do této sbírky zapojuje cca 300 dobrovolníků. Tříkrálová sbírka probíhá na začátku každého roku. Každým rokem koledníci koledují od 1. ledna do 14. ledna.

V katolické církvi panuje tradice koledování. Úkolem Tříkrálů je roznést dobrou zvěst o narození Krista a požehnání do co nejvíce domácností v Jablunkově a okolních obcích. Je to o to těžší, že se nacházíme na území Beskyd. Domy jsou často daleko od sebe a někdy je velice náročné dostat se ve sněhu do všech končin našeho regionu.

PRAVIDLA:

Koledníci putují a zpívají vánoční písně, rozdávají tradičně informační letáčky, dveře domů označují posvěcenou křídou písmeny :

K † M † B † nebo C † M † B † a příslušný rok

Písmena znázorňují zkratku: Christus Mansionem Benedicat – neboli: Kristus ať žehná tomuto domu. Tři křížky symbolizují Nejsvětější Trojici, tj. Otce, Syna a Ducha Svatého.

Jak poznáte pravé koledníky?

Vedoucí kolednické skupinky musí mít minimálně 15 let a na viditelném místě písemné pověření (plnou moc). Pokladničku mají zapečetěnu razítkem Vašeho obecního, či městského úřadu. Vedoucí skupinky musí mít sebou občanský průkaz a můžete si zkontrolovat údaje v pověření. Pokud si přesto nebudete jisti, můžete zavolat řediteli Charity Jablunkov, na kterého Vám koledníci předají kontakt na materiálech, které rozdávají při koledování (letáčky, kalendáře).

Rozdělení Tříkrálové sbírky:

Charita Česká republika využívá prostředky z Tříkrálové sbírky na svou činnost, na humanitární pomoc v ČR i v zahraničí, většina výtěžku sbírky (tj. 65%) se vrací do jednotlivých charit jako příspěvek na realizované projekty.

65 %    na činnost zařízení Charity Jablunkov
15 %    na činnost Diecézní charity ostravsko-opavské v Ostravě
10 %    na humanitární pomoc u nás i v zahraničí
5 %      na činnost Charity Česká republika
5 %      na režie (náklady s pořádáním Tříkrálové sbírky Charity ČR)

Pokud Vás zajímají novinky a akce Charity Jablunkov, máte jedinečnou možnost zaregistrovat se, a my Vám budeme občas posílat informace o tom, co se dělo, děje a dít bude v Charitě Jablunkov.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Díky Tříkrálové sbírce jsme v roce 2017 mohli opět pomoci na Ukrajině a v Moldavsku

Pracovnice Centra zdravotně sociální péče poskytují základní ošetření, Grigorauca, Moldavsko

Díky vaším darům z loňské Tříkrálové sbírky mohlo Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce v roce 2017 opět pomáhat na Ukrajině a v Moldavsku. Peníze byly rozděleny do humanitárních a rozvojových projektů DCHOO a podpořily tak nemalým dílem potřebné rodiny, děti i seniory.

Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

K+M+B přicházejí. Začněte nový rok dobrým skutkem.

Přivítejte ve svých domovech koledníky Tříkrálové sbírky, kteří se vypraví 1. – 14. ledna 2018 zvěstovat šťastný nový rok také v Moravskoslezském kraji a Jesenicku. Jejich koledování přinese radostné poselství nejen do vašeho domova, ale také vám umožní zapojit se do pomoci lidem v nouzi.

Díky Charitě se cítím potřebný

tak znělo motto prvního setkání dobrovolníků oblastních charit působících v Moravskoslezském kraji a části Jesenicka, kteří pomáhají nejrůznějším způsobem lidem ve svém okolí. Setkání dobrovolníků proběhlo v sobotu 23. září 2017 v odpoledních hodinách. Jeho cílem bylo sdílení zkušeností, rad a další povzbuzení do pomoci potřebným lidem.

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Trikralova fotosoutez

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Poděkování za Tříkrálovou sbírku

Poděkování biskupa F.V. Lobkowicze a ředitele Lukáše Curyla z Diecézní charity ostravsko-opavské za Tříkrálovou sbírku. Letošní rok bylo vybráno v naší diecézi 15 682 874,- kč. Všem dárcům děkujeme.

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Jednotlivé výsledky obcí a každé jedné pokladničky...

Snad každý z Vás chce vědět kolik vykoledoval pro Charitu Jablunkov. Jednotlivé výsledky najdete na našich stránkách.