Týden sociálních služeb

3. 10. - 9. 10. 2022

Pomoc lidem na Ukrajině

Týden sociálních služeb v Jablunkově

Srdečně Vás zveme na Týden sociálních služeb. Vstup zdarma.

Místo: Jablunkov
Termín: 3. 10. 2022 — 9. 10. 2022
Kategorie: Benefiční akce, Beseda, Duchovní, Den otevřených dveří, Akce pro dobrovolníky, Akce pro veřejnost

TÝDEN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V JABLUNKOVĚ

03. 10. – 09. 10. 2022

PONDĚLÍ 03. 10.

• 9.00 ZAHAJOVACÍ MŠE SVATÁ. ÚMYSL: Na poděkování za všechny obdržené milosti s prosbou o další požehnání pro všechny sociální služby působící na Jablunkovsku. Místo konání: Farní kostel Božího Těla.
  • 10.00 – 15.00 PORUCHY PAMĚTI. MŮŽEME (SI) POMOCI? Pro širokou veřejnost nabízíme základní poradenství pro pečující o blízkou osobu s demencí a základní vyšetření paměti. Těší se na Vás: Bc. Ivana Andrýsková, DiS. Místo konání: TABITA, Dukelská 108.

ÚTERÝ 04. 10.

• 16.00 - BESEDA PRO PEČUJÍCÍ O OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM. TÉMA: Práva a možnosti pečujících osob. Těší se na Vás: Mgr. Tereza Niedobová. Místo konání: Denní stacionář sv. Josefa, Bukovecká 479.

STŘEDA 05.10.

• 9.00 – 17.00 BLEŠÍ TRH. Benefiční akce pro Rafaela. Místo konání: stánek před Komerční bankou.
  • 9.00 – 17.00 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CENTRUM POMOCI SV. RAFAELA. Místo: Bezručova 130.

ČTVRTEK 06.10.

• 9.00 – 16.00 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU. Místo: Alej míru 118.
  • 10.00 – 16.00 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ALZHEIMER HOME. Místo konání: Bezručova 497.
  • 16.00 BESEDA PRO PEČUJÍCÍ O SENIORY. TÉMA: Využití kompenzačních pomůcek při péči o osobu blízkou v domácnosti, ukázka kompenzačních pomůcek a polohování. Těší se na Vás: Bc. Andrea Szotkowská, DiS. Místo konání: Alej míru 118.

PÁTEK 07.10.

• 16.00 BESEDA S MÍSTNÍ UMĚLKYNÍ LENKOU BROMKOVOU MALUJÍCÍ ÚSTY A UKÁZKA JEJÍ TVORBY. Lenka Bromková žije s tělesným postižením od narození. Od roku 2000 je stipendistkou Celosvětového sdružení malířů malujících ústy a nohama. Častým námětem jejích obrazů je příroda, ke které má blízko. Maluje převážně akrylovými barvami na plátno. Těší se na Vás: Lenka Bromková.  Místo: Centrum pomoci sv. Rafaela, Bezručova 130.

NEDĚLE 09.10.

• 10.00 KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA DOMOVA SV. ALŽBĚTY.  Místo: Bezručova 395, Konvent sester Alžbětinek.
  • 15.00 KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA DOMOVA SV. ALŽBĚTY.  Místo: Bezručova 395, Konvent sester Alžbětinek.

___________________________________

Doprovodná aktivita:
  • SBĚR KOL PRO AFRIKU.  CELÝ MĚSÍC ŘÍJEN od 1. 10. do 31. 10. 2022. Místo: Bukovecká 479.

plakát TSS 2022_obr.

Tříkrálová sbírka 2021