CENTRUM POMOCI SV. RAFAELA

V rámci Centra pomoci sv. Rafaela poskytujeme bezplatnou pomoc všem potřebným našeho regionu. Cílem je provést jedince, rodinu aktuálním těžkým životním obdobím k lepšímu zítřku. Základním pilířem těchto služeb je křesťanská láska k bližnímu.

Vedoucí:    Mgr. Marie Šubrtová
Kontakt:     733 592 289, rafael@jablunkov.charita.cz
Adresa:      ul. Bezručova 130, Jablunkov (budova MŠ, zadní vchod)

PROVOZNÍ DOBA:

pondělí    8:00 - 17:00
úterý        8:00 - 14:00
středa      8:00 - 17:00
čtvrtek     8:00 - 14:00
pátek        ZAVŘENO

KAFÍČKÁRNA U RAFAELA NOVÁ PROVOZNÍ DOBA:

pondělí     12:00 - 17:00
středa       12:00 - 17:00

SETKÁVÁNÍ U RAFAELA - AKTUÁLNĚ Z DŮVODU COVIDOVÉ EPIDEMIE NEPROBÍHAJÍ ŽÁDNÁ SETKÁNÍ!

• PLETEME OBVAZY PRO MALOMOCNÉ

• MA-MI KLUB - každé pracovní úterý od 9:00 do 11:00 hod.

• Al-Anon - online - každé pracovní úterý od 19:00 do 20:30 hod.

• SPOLEČENSKÉ HRY - každou pracovní středu od 16.00 do 17:30 hod.

• TVŮRČÍ A AKTIVNÍ MAMINKY - každý pracovní čtvrtek od 9:00 do 11:00 hod., zajištěno hlídání pro děti.

OSTATNÍ:
  • SKUPINA MODLÍCÍCH SE MAMINEK - termíny domlouváme průběžně, informace o nejbližším setkání v centru.
  • DOUČOVACÍ SKUPINKA - dle individuální dohody
  • AA (Anonymní alkoholici) - každé pondělí v 17 hod v HORNÍM ŽUKOVĚ na ul. Pod Zvonek 56.

________________________________________________________________________________________

Tato služba je financována z darů fyzických osob, různých nadačních fondů a dotací obcí a měst.

V roce 2020 provoz služby podpořili:

• Město Jablunkov ve výši 20.000 Kč. Děkujeme!

Jablunkov-znak

Středeční koncert České televize pomůže lidem v tornádem zničených obcích

Koncert pro Moravu, tak se jmenuje benefiční akce České televize na pomoc jihomoravským vesnicím postiženým tornádem. Přímý přenos ve prospěch sbírky vyhlášené Diecézní charitou Brno odvysílá z pražské Kampy Jednička České televize ve středu 30. června od 20.10 hodin.

Sbírka na pomoc lidem zasaženým tornádem. Děkujeme za vaši pomoc

Jižní Moravou se ve čtvrtek večer a v noci na pátek přehnala silná bouře s krupobitím a tornádem a zanechala po sobě mohutné škody. Vyžádala si oběti na životech a zranily se při ní stovky lidí včetně dětí. Charita bezprostředně pomáhá v zasažených oblastech a vysílá intervenční týmy. Diecézní charita Brno organizuje sbírku na pomoc zasaženým lidem po ničivém tornádu na Hodonínsku a Břeclavsku. Dary budou využity na pomoc v konkrétních obcích.

Sbírka na pomoc lidem zasaženým přírodními katastrofami

Diecézní charita Brno vyhlašuje sbírku na pomoc lidem zasaženým přírodními katastrofami na Hodonínsku a Břeclavsku.

Děkujeme všem, kteří již přispěli!

Naděje se vrátí. Nová píseň Davida Deyla pomůže rodinám zasaženým pandemií

Už více než rok žijeme s pandemií nemoci covid-19, která významně ovlivnila životy milionů lidí v České republice i po celém světě a způsobila řadu citelných omezení v našich pracovních i společenských aktivitách. Na pomoc těm, kteří přišli o někoho blízkého nebo se dostali kvůli pandemii do vážné situace, vyhlásila Charita sbírku Naděje se vrátí. Středobodem této dobročinné akce je stejnojmenná píseň a videoklip zpěváka Davida Deyla.

Daránek dětem: Proč investovat do dětí?

Říkáme mu Daránek. Jméno dostal podle darů, které pomáhají dětem. Je symbolem bezpečí domova, potřebné péče i rovných příležitostí na startu do života, které jsou pro ty nejmenší nesmírně důležité. Naše nová sbírka s názvem Daránek dětem má za cíl pomáhat těm nejpotřebnějším: dětem, kterým v Česku hrozí sociální vyloučení. Z průzkumů, které jsme v předchozích letech připravili společně s agenturou Median, víme, že investovat do dětí má velký význam. Včasná pomoc totiž významně přispívá ke snížení pravděpodobnosti jejich budoucího ohrožení chudobou či zadlužeností.

Biskupové vyzývají ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu

Čeští a moravští biskupové i letos vydali výzvu ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu. Konat se bude v neděli 9. května, kdy si připomínáme Den modliteb za pronásledované křesťany. Kostelní sbírka se uskuteční 6. neděli velikonoční také v příštích letech.

Daránek dětem: Každý pokrok u dětí s hendikepem jako malý zázrak

Každý pokrok u dětí s hendikepem je malý zázrak. A velká radost – nejen pro ně, ale i pro jejich blízké. Své o tom ví paní Ludmila, maminka tří malých kluků. Dvouletému Damiánkovi, nejstaršímu z nich, lékaři diagnostikovali poruchu autistického spektra se středně těžkým mentálním postižením. Do rodiny proto dochází pracovnice rané péče kutnohorské Charity, která rodiče učí, jak Damiánkovým projevům rozumět, a také jim radí, co s chlapcem procvičovat a na co se zaměřit, jakou dovednost rozvinout.

Daránek dětem: Život těch nejmenších v azylovém domě

Rostíkovi je pět let a většinu života prožil v azylových domech. V tom současném bydlí s maminkou a mladším bratrem Tomáškem teprve krátce. Oba kluci jsou moc šikovní a rádi si hrají s ostatními dětmi. Spoustu času tráví venku na zahradě nebo na blízkém hřišti, ale lítostivě pokukují po dětech, které se tam prohánějí na kole, koloběžce nebo na odrážedle.

Charity se zapojí do Sbírky potravin. Pomozte i vy v sobotu 24. dubna

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci darem trvanlivých potravin a drogerie. Jarní kolo Sbírky potravin se uskuteční v sobotu 24. dubna. Toho dne od 8 do 18 hodin mohou lidé věnovat trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží ve více než osmi stech obchodech po celé České republice. Výtěžek sbírky pomůže chudým rodinám a jednotlivcům. Často se jedná o matky samoživitelky, osamělé seniory či rodiny v krizi. Již více než rok trvající koronavirová krize způsobila výrazný nárůst počtu lidí, kteří se ocitli v tíživé životní situaci.