Děkujeme!!!

Grant 100.000 Kč na elektrokola a polohovací postele!

Pomáhat může každý, pomáhat můžem všem.

CENTRUM POMOCI SV. RAFAELA

V rámci Centra pomoci sv. Rafaela poskytujeme bezplatnou pomoc všem potřebným našeho regionu. Cílem je provést jedince, rodinu aktuálním těžkým životním obdobím k lepšímu zítřku. Základním pilířem těchto služeb je křesťanská láska k bližnímu.

Vedoucí:    Daria Hóta
Kontakt:     733 592 289, rafael@jablunkov.charita.cz
Adresa:      ul. Bezručova 130, Jablunkov (budova MŠ, zadní vchod)

PROVOZNÍ DOBA:

pondělí    8:00 - 17:00
úterý        8:00 - 14:00
středa      8:00 - 17:00
čtvrtek     8:00 - 14:00
pátek        ZAVŘENO

KAFÍČKÁRNA U RAFAELA NOVÁ PROVOZNÍ DOBA:

pondělí     12:00 - 17:00
středa       12:00 - 17:00

SETKÁVÁNÍ U RAFAELA - nová nabídka od 5.11.2018:

• PLETEME OBVAZY PRO MALOMOCNÉ - každé pracovní pondělí od 9:00 do 11:00 hod.

• MA-MI KLUB - každé pracovní úterý od 9:00 do 11:00 hod.

• Al-Anon - každé pracovní úterý od 19:00 do 20:30 hod.

• SPOLEČENSKÉ HRY - každou pracovní středu od 16.00 do 17:30 hod.

• TVŮRČÍ A AKTIVNÍ MAMINKY - každý pracovní čtvrtek od 9:00 do 11:00 hod., zajištěno hlídání pro děti.

OSTATNÍ:
  • SKUPINA MODLÍCÍCH SE MAMINEK - termíny domlouváme průběžně, informace o nejbližším setkání v centru.
  • DOUČOVACÍ SKUPINKA - dle individuální dohody
  • AA (Anonymní alkoholici) - každé pondělí v 17 hod v HORNÍM ŽUKOVĚ na ul. Pod Zvonek 56.

Podporujeme plnou teritorialitu exekutorů

Nedostatek pracovní síly, administrativní a finanční náklady v řádu stovek tisíc až milionů korun, negativní dopady na výkonnost zaměstnanců a tím celého podniku. To je jen část negativních jevů, které provázejí současný systém exekučního vymáhání. Shodli se na tom odborníci na setkání s novináři, jež se konalo 8. června v prostorách Charity Česká republika.

KDE SE VZALO, TU SE VZALO: Po neziskovkách se slehla zem. Nepomáhají.

Nebudu mluvit za ostatní organizace, i když jsem s mnohými v kontaktu, radíme se a spolupracujeme. Rozhodla jsem se, že udělám krátký výpis toho, co děláme my v Charitě Jablunkov. My víme, že je to jen malá kapička v moři činností všech neziskových organizací, ale víte to i vy? Takže co tedy reálně děláme? Uvedu jen pár příkladů z posledního týdne, na které si zrovna vzpomenu.

Mikulášská nadílka splní přání dětí z válečné zóny

Ozbrojený konflikt na východě Ukrajiny, který započal v roce 2014, navzdory minským dohodám stále trvá. Každým dnem se střílí ostrými a počet obětí narůstá. Válka ovlivňuje každodenní život rodin a dětí, které žijí v bezprostřední blízkosti frontové linie a nemají kam jít. Nezbývá jim ale nic jiného, než v nebezpečných podmínkách zůstat.

S koloběžkou pro Charitu úspěšně za námi!

A je to. Další ročník benefiční akce S koloběžkou pro Charitu je za námi. Děkujeme, že jste nás podpořili svou účastí. A jak to vlastně probíhalo? Čtěte dál...

Mikulášská nadílka splní přání ukrajinských dětí, které žijí v blízkosti bojových zón

Kdysi útulné vesnice a města v Doněcké a Luhanské oblasti, dnes lekají svou prázdnotou a apokalyptickým vzhledem. Od roku 2014, kdy začaly boje na Ukrajině, se zde nepřestalo střílet. Lidé zde jsou traumatizováni očitými zážitky válečného konfliktu. V bezprostřední blízkosti bojové linie nebo přímo na ni bydlí mnoho rodin s dětmi, které nemají kam jít. Nezbývá jim nic jiného, než v nebezpečných podmínkách zůstat.

Znovuotevření - Rafael v novém kabátě.

Přijďte se podívat jak jsme si zařídili nové prostory pro charitní Centrum pomoci sv. Rafaela!!!

STŘEDA 31. 10. 2018 V 16.00 HOD. na ul. Bezručova 130, Jablunkov

Konečně jsme i my na GIVT.CZ

Charita Jablunkov je konečně na GIVT.CZ - dočkali jsme se. Využijete toho? Je to lehčí než se zdá. Jedním klikem dáte svému nákupu smysl - nádech. Děkujeme.

Děkujeme! 15.000 od obce Mosty u Jablunkova

DĚKUJEME! Obec Mosty u Jablunkova nás i letos podpořila grantem ve výši 15.000 Kč na provozní náklady a činnost našich středisek: Denní stacionář, Centrum pomoci sv. Rafaela a Charitní pečovatelské služby.  logo-mosty-ok

Bojová zóna na Ukrajině se posouvá, nikdy nevíte, kdy se ocitnete pod přímou palbou.

Veronika Mechová, vedoucí Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce před několika dny navštívila první bojovou linii na Ukrajině. Dovezla lidem v její bezprostřední blízkosti potraviny i hygienické potřeby.

Lidé v bojových zónách v obavách vyčkávají příchod zimy

Přichází zima a mnoho lidí na východě Ukrajiny nemá plyn ani uhlí pro vytápění domů a stále potřebuje prostřednictvím humanitární pomoci dodávat potraviny i hygienické potřeby.

Tříkrálová sbírka 2020