Pomáhat může každý, i ty.

Nabízím pomoc!

Nabídnout pomoc může kdokoliv. Dítě, student, žena na mateřské, osoba v důchodě, každý kdo jen chce.

Nevíte s čím můžete pomoci?

• 1.    Osobní:  Je to ta nejkrásnější forma pomoci. Věnovat svůj čas na pomoc druhým. Návštěva nemocného, osamělého. Organizace nějakého výletu pro druhé.
  • 2.    Služba:  Služba v Centru pomoci sv. Rafaela. Hlídání dětí. Doučování. Brigáda (posekání trávníku, sklízení uhlí…). Možná ovládáte nějaké řemeslo, a mohli by jste pomoct? Cokoliv v čem si myslíte, že by jste dokázali pomoci.
  • 3.    Materiální:  Často je to pomoc i pro nás. Máte doma něco, co je schopno provozu, ale Vám se to nehodí a je vám líto to vyhodit? Můžete darovat nábytek, vybavení bytu, kočárky, jízdní kola, lyže, atd. Máte příležitost darovat je někomu, kdo je potřebuje. Možná také máte ve vlastnictví nějaké prostory, které můžete nabídnout k pronájmu nějaké (potřebné) mladé rodině?
  • 4.    Finanční:  Chcete pomoct konkrétní rodině s konkrétním problémem? Potřebují peníze na školní výlet, zaplacení kroužku, na opravu auta…a jiné?

Konkrétní nabídky neboli INZERCE zde.

Jak prakticky toto nabízení pomoci funguje?

Vaše nabídka bude vyvěšena na našem webu a rozesláná konkrétním lidem, kteří se nám již přihlásili. Pokud někdo z nich bude potřebovat právě vaši pomoc zprostředkujeme vám kontakt, výměnu věcí nebo převod peněz.

Nemáme sklad, zvláštní konto apod. což znamená, že pomoc evidujeme a na základě poptávky zprostředkujeme přímou výměnu. Jakmile je poptávka poté probíhá realizace. Jelikož pomoc nabízíte vy, je poslední slovo vždy na vás. Můžete si to kdykoli rozmyslet.

Jak postupovat?

1. Podívejte se do INZERCE. Možná je tam zrovna něco aktuálního s čím nám můžete pomoci. Pokud ne, můžete nás kontaktovat s nabídkou, kterou máte.

2. Kontaktujte koordinátorku Darii Hóta, na tel. 733 592 289 nebo na e-mailu: rafael@jablunkov.charita.cz

3. Nebojte se zeptat, nabídnout pomoc, informovat se... Rádi Vám pomůžeme v pomoci někomu potřebnému.