S koloběžkou pro Charitu úspěšně za námi!

A je to. Další ročník benefiční akce S koloběžkou pro Charitu je za námi. Děkujeme, že jste nás podpořili svou účastí. A jak to vlastně probíhalo? Čtěte dál...

Tento rok v rámci benefičního závodu spolu soupeřilo 5 týmů. Každý tým obdržel jednu zapečetěnou pokladničku a než jsme začali závod, odstartovali jsme sbírku peněz na školní pomůcky. Snahou každého týmu bylo vybrat za 5 minut co nejvíce peněz do své pokladničky. Každý, kdo jen trochu mohl, se na sbírce podílel – jak veřejnost tak i sami soutěžící, klienti i pracovníci Charity. Všichni rádi přispěli svému oblíbenému týmu. Po skončení 5 minutového limitu týmy odevzdaly své pokladničky a byl odstartován 10 minutový štafetový závod na koloběžkách. Vítězem se stalo to družstvo, které za 10 minut najezdilo nejvíce koleček na dráze. Veřejnost nezahálela a aktivně se zapojila jak do závodu, tak do fandění a vytvořili tak skvělou atmosféru.

Po skončení závodu jsme rychle sečetli peníze v pokladničkách a najetá kolečka každého družstva. A bylo hotovo. Rovnou jsme přistoupili k vyhlášení vítězů a předání mimořádně praktických cen. V případě, že týmy najezdily stejný počet kol, bylo rozhodující, právě to, kolik peněz kdo nasbíral do pokladničky. Nervozita před vyhlášením by se dala krájet, protože konečné výsledky nebyly do poslední chvíle jisté. Odměnili jsme však všechny závodníky. Výherní týmy získaly čokoládové medaile, nápoj na posilněnou a k tomu otvírák, aby si pití mohli rovnou vypít… Celá akce se nesla ve velmi příjemné atmosféře. Celkový výtěžek 12.606Kč nám udělal obrovskou radost, jelikož jsme všichni věděli, že bude zdvojnásoben Nadací Divoké husy. Akci upřímně považujeme za velmi úspěšnou. Závodu se zúčastnili jak představitelé města Jablunkov, města Havířov, zástupci za Moravskoslezský kraj, tak i pracovníci Charity Jablunkov, klienti stacionáře, lidé z řad veřejnosti a také děti. Na začátku jsme měli malé obavy z nejistého počasí. Závod však nakonec proběhl pod mrakem, ale bez deště, takže v ideálních podmínkách. Celkový dojem z akce máme velmi příjemný.

logo Divoké husy

Veřejnost se angažovala jak finančně, tak i hlasitou podporou jednotlivých týmů během závodu. Závodníci byli plní energie a závodili s neuvěřitelným zápalem pro věc. Celá akce trvala přibližně 45 minut a hodnotíme ji jako velmi vydařenou.

Děkujeme Vám všem za podporu! Nyní můžeme nakoupit školní pomůcky pro potřebné děti až v hodnotě 25. 212 Kč a to jen díky Vám a díky Nadaci Divoké husy. Bůh Vám to oplať!