SETKÁVÁNÍ U RAFAELA - ZAČÍNÁME V TÝDNU OD 5. 11. 2018:

PONDĚLÍ:

• PLETEME OBVAZY PRO MALOMOCNÉ - každé pondělí od 9:00 do 11:00 hod.

Rádi pletete? Nebo se to chceté naučit? Není jednodušší způsob než plést obvazy pro malomocné. Podpoříte tak správnou věc a ještě k tomu se naučíte plést hladce a obratce. Přijďte si v klidu posedět, dát kávu a popovídat a u toho udělat něco dobrého.

ÚTERÝ:

• MA-MI KLUB - každé pracovní úterý od 9:00 do 11:00 hod.

Ma–Mi klub je setkání pro maminky na rodičovské dovolené a jejich děti. Jedná se o přátelská a otevřená setkání. Program bude flexibilně upravován podle potřeb nejmenších. V rámci setkání si budeme nejen hrát, ale především se společně vzdělávat na téma výchovy a péče o naše děti.

• Al-Anon - každé pracovní úterý od 19:00 do 20:30 hod.

Al-Anon je společenstvím příbuzných a přátel alkoholiků, kteří se navzájem dělí o své zkušenosti, sílu a naději, aby mohli řešit společný problém a pomáhat jiným uzdravit se z alkoholismu. Věříme, že alkoholismus je nemoc, která postihuje celou rodinu a že změnou postojů můžeme alkoholikovi pomoci v zotavení. Al-Anon má jediný cíl: pomoci rodinám alkoholiků.

Naplňujeme jej prostřednictvím uplatňování Dvanácti kroků, přijímání a potěšení rodin alkoholiků, stejně jako tím, že poskytujeme porozumění a povzbuzení alkoholikovi. V tomto společenství je zachovávána přísná mlčenlivost!!!

STŘEDA:

• SPOLEČENSKÉ HRY - každou pracovní středu od 16.00 hod.

Máte rádi společenské hry? Nemáte si s kým zahrát? Nudí Vás hrát si doma sám na počítači? Přijďte raději k nám - zahrajem si spolu a ještě se u toho pořádně zasmějem. Máme zásobu různých stolních her. A co vy? Máte doma zaprášené stolní hry? Tak je načase oprášit je a přinést sebou ať si můžem zahrát. Vede: Lucie Szotkowská

ČTVRTEK:

• TVŮRČÍ A AKTIVNÍ MAMINKY - každý čtvrtek od 9:00 hod., zajištěno hlídání pro děti.

Vyzkoušíme si různé techniky a způsoby výroby. V rámci setkání si vždy připravíme zajímavé téma, které budeme probírat u společné tvořivé práce. Setkání vede umělecky nadaná paní Niedobová.

OSTATNÍ:

• SKUPINA MODLÍCÍCH SE MAMINEK - termíny domlouváme průběžně, informace o nejbližším setkání v centru.

„Sjednoceny v modlitbě ochráníme naše děti." Setkáváme se 2x v měsíci v Centru pomoci sv. Rafaela. Konkrétní termíny domlouváme vždy průběžně na další měsíc. Přidejte se k nám. Vede: Božena Puczoková

• DOUČOVACÍ SKUPINKA - dle individuální dohody

Jednou týdně se budeme setkávat proto, abychom se společně učili všemu, co je potřeba. Cílem je pomoct v osvojení vědomostí a dovedností nutných ke splnění problémových předmětů. Děti si budou pomáhat vzájemně. Každé setkání bude vést odborný asistent.

• AA (Anonymní alkoholici) - každé pondělí v 17 hod v HORNÍM ŽUKOVĚ na ul. Pod Zvonek 56.

Z důvodu malého zájmu nebude prozatím skupina v Jablunkově. Vznikla ovšem nová skupina, která se bude scházet každé pondělí v Horním Žukově. Jste srdečně zváni. V případě velkého zájmu bude následně otevřena další skupina v Jablunkově.

Anonymní alkoholici je společenství žen a mužů, kteří spolu sdílejí své zkušenosti, sílu a naději, že dovedou vyřešit svůj společný problém a pomoci ostatním k uzdravení z alkoholizmu. Jediným požadavkem pro členství v AA je touha přestat pít.

Našim prvotním účelem je zůstat střízliví a pomáhat ostatním alkoholikům střízlivosti dosahovat. Setkání se mohou účastnit pouze alkoholici. Na setkání nemá přístup žádný odborník, ani nikdo koho se problém netýká osobně. V tomto společenství je zachovávána přísná mlčenlivost!!! Anonymní jsme proto, že si nesdělujeme příjmení ani žádné osobní údaje. Pokud máte zájem o setkávání ozvěte se nám a oznámíme vám termín a místo, kde setkání probíhá. Setkání vede anonymní alkoholik z Ostravy.

Nebyly nalezeny žádné dokumenty.