CHARITNÍ PEČOVATELSKÁ SLUŽBA

Charitní pečovatelská služba je Charitou Jablunkov poskytována od 1.1.2017. Tato služba je registrovanou sociální službou dle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb. v aktuálním znění. Registrační číslo služby: 4881535.

Posláním Charitní pečovatelské služby je poskytování individuální podpory a pomoci seniorům a osobám se zdravotním postižením. Služba nabízí pomoc a podporu v péči o vlastní osobu, domácnost i mimo ni. Usilujeme o co nejdelší setrvání klienta ve svém domácím, přirozeném prostředí tak, aby mohl žít běžný způsob života i přes jeho nepříznivou životní situaci.

Sídlo služby:

Školní 1234, 739 91 Jablunkov

Kontakt:

Mgr. Monika Rojčíková - vedoucí, sociální pracovník

731 489 675, chps@jablunkov.charita.cz

Doba poskytování služby:

Pondělí až pátek: 7:00 – 20:00

Sobota a neděle: 7:00 – 13:00

Komu poskytujeme službu:

Seniorům a osobám od 19 let se zdravotním postižením, kteří jsou závislí na péči druhé osoby (nezvládají péči o vlastní osobu a domácnost) anebo potřebují pomoc ve své nepříznivé životní situaci, která byla způsobena zhoršeným zdravotním stavem, úrazem apod.

Službu poskytujeme osobám žijícím na území města Jablunkov a na území obcí: Písečná, Písek, Bukovec, Návsí, Hrádek, Bocanovice, Milíkov, Košařiska, Dolní Lomná, Horní Lomná, Mosty u Jablunkova, Hrčava.

Službu neposkytujeme:

• Osobám, které zvládají péči o vlastní osobu a domácnost, neocitly se v nepříznivé sociální životní situaci (např. aktivní, samostatná osoba v seniorském věku);
  • osobám, které potřebují pouze zdravotní péči;
  • osobám, které jsou hospitalizovány v nemocničním nebo obdobném zařízení;
  • osobám, které nezajistí bezpečné prostředí pro výkon Charitní pečovatelské služby.

Zásady poskytované služby:

Pracovníci ve svém jednání vycházejí z křesťanských hodnot, které se odráží v těchto zásadách:

• Individuální přístup (klient je pro nás jedinečnou a neopakovatelnou bytostí, s každým klientem pracujeme podle jeho potřeb a přání).
  • Empatie (vnímáme a díváme se na důvody a způsoby jednání klienta s pochopením, snažíme se porozumět jeho pocitům a motivům).
  • Svobodná volba (podporujeme a respektujeme rozhodnutí a volbu klienta, který má právo kdykoliv službu z vlastního rozhodnutí přerušit či ukončit).
  • Partnerství (přistupujeme ke klientovi jako k rovnocenné bytosti, spolupracujeme a plánujeme službu s klientem).
  • Úcta (respektujeme klienta jako svobodnou lidskou bytost s vlastní vůlí, přistupujeme k němu vstřícně a bez předsudků).
  • Důstojnost (v domácnosti klienta se pracovník pohybuje a jedná výlučně dle pokynů klienta či blízkých osob, pracovník během poskytování pomoci při osobní hygieně dbá na dodržování přiměřené intimity).
  • Mlčenlivost (pracovníci zachovávají mlčenlivost a respektují soukromí klienta, o klientovi nehovoří s žádnou třetí osobou).
  • Profesionalita (pracovníci usilují o zvyšování kvality poskytované služby celoživotním učením se, duchovním a profesním formováním, vzájemným sdílením zkušeností a odborných znalostí).

Dokumenty:

ŽÁDOST o poskytování Charitní pečovatelské služby_2019.pdf

Ceník Charitní pečovatelské služby k 1.1.2020.pdf

GDPR. Informace o zpracování osobních údajů pro zájemce o pečovatelskou službu a osoby blízké.pdf

Postup při podávání a vyřizování stížnosti CHPS.pdf

Na základě Vaší ústní nebo písemné Žádosti o poskytnutí Charitní pečovatelské služby budete kontaktování sociálním pracovníkem, který si s Vámi dohodne schůzku, na které společně upřesníte další spolupráci při poskytování pečovatelské služby. V případě zaslání Žádosti o poskytování sociální služby poštou nebo emailem, Vás sociální pracovník kontaktuje nejpozději do 3 pracovních dnů od přijetí žádosti.

DĚKUJEME!

Nadaci ČEZ za finanční dar ve výši 80.000Kč na nákup polohovacích pomůcek a 2 elektrokol pro naše pečovatelky. Srdečné Pán Bůh zaplať.

DĚKUJEME!

Město Jablunkov nás v roce 2020 podpořilo individuální dotací na provoz Charitní pečovatelské služby ve výši 470.000 Kč. Srdečné Pán Bůh zaplať.

Jablunkov-znak

__________________________________________________________________________________________

DĚKUJEME!

Moravskoslezský kraj (MSK) nás každoročně podporuje formou dotace z kap. 313 - MPSV. Bez podpory MSK by tato služba nemohla fungovat.

Zároveň nás Moravskoslezský kraj v roce 2020 podpořil formou dotace ve výši 98.400Kč, která byla určena na modernizaci Charitní pečovatelské služby. Díky projektu jsme zakoupili nové počítače pro pečovatelky, software Equip a monitorovací systémy do služebních automobilů. Srdečné Pán Bůh zaplať všem, kteří se na tom podíleli!

logo_MSK_RGB

DĚKUJEME!

Projekt MOBILITA SLUŽEB CHARITY JABLUNKOV, který bude realizován od 7/2017 do 6/2018 je spolufinancován Evropskou unií.

Cílem projektu je zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi, zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele našeho regionu, především zajištění a rozšíření dostupnosti pečovatelské služby pro stávající i nové zájemce o službu.

Díky podpoře Evropské unie a Ministerstva pro místní rozvoj jsme mohli pro tento účel zakoupit 2 automobily pro poskytování Charitní pečovatelské služby. Výše přislíbené dotace činí 95% z celkových nákladů.

auta loga

Volswagen Caddy - říkáme mu Mikuláš:

Mikuláš fotofoto CADDY

Wolsvagen Transporter - říkáme mu Filip:

foto Filipfoto Filip plošina

Jak nám můžete přispět na třikrálovku?

Třikrálová sbírka letos bude pouze ONLINE. Kovid nám nedovoluje zazvonit na Vaše dveře, proto místo koledníků budou vaše domy obcházet dobrovolníci, kteří do schránky vhodí informace o tom, kde a jak můžete přispět Charitě Jablunkov.

Děkujeme obci Mosty u Jablunkova za pravidelnou podporu!

Děkujeme obci Mosty u Jablunkova, která již dlouhodobě podporuje naši činnost. Je to pro nás ohromná radost. Cítíme velký vděk za Vaši podporu. V roce 2020 nás podpořili příspěvkem 95.000Kč na služby: Denní stacionář, Charitní pečovatelská služba a Centrum pomoci sv. Rafaela.

Stát selhává s plošným testováním v sociálních službách, Charita si testuje sama

Ukazuje se, že stát při nákupu antigenních testů a jejich distribuci selhává. Od středy 4. listopadu se mělo ve všech domovech seniorů, stacionářích a dalších pobytových sociálních zařízeních v České republice začít s povinným plošným testováním na covid-19. Vláda však dosud neví, kdo a jak objednané testy zaplatí a bude distribuovat. Charita Česká republika, která už mnohde přes tři týdny sama testuje jak zaměstnance, tak klienty zařízení, navrhuje doplnit vládní nařízení o testování pacientů v domácí zdravotní péči a zajistit kromě testovacích sad i podporu přetíženým pečovatelským týmům.

Dezinfekce a pomůcky zakoupeny díky Nadačnímu fondu Albert

Nadační fond ALBERT nám poskytl dar ve výší 10 000 Kč na pomoc v době koronaviru.

Modernizujeme pečovatelskou službu

Dostali jsme projekt, díky kterému můžeme modernizovat naší pečovatelskou službu.

Děkujeme Moravskoslezskému kraji za dotaci ve výši 98.400Kč

Charitní pečovatelská služba je potřebná a ví o tom i zastupitelé.

Charitní pečovatelksá služba se na Jablunkovsku neustále rozrůstá. Lidé chtějí pečovat o své blízké doma. Abychom pokryli všechny náklady na provoz této služby žádáme každoročně obce a město o finanční podporu.

ČEZ - rychlá pomoc v době Covidu

Děkujeme za grant ve výši 50.000 Kč na pomoc v aktuální finanční tísni způsobené koronavirem!

Rychlá pomoc od Výboru dobré vůle Nadace Olgy Havlové.

Z grantu ve výši 15.000Kč jsme uhradili pohonné hmoty, nakoupili ochranné pomůcky a dezinfekci. DĚKUJEME!

Získali jsme grant na modernizaci a dovybavení naší pečovatelské služby!

Děkujeme získali jsme grant ve výši 70.000 Kč určený na modernizaci a dovybavení Charitní pečovatelské služby! Srdečné Pán Bůh zaplať!

Elektrokola a polohovací postele od VDV Nadace Olgy Havlové

VDV Nadace Olgy Havlové nám poskytl nadační příspěvek ve výši 100 000 Kč na zakoupení polohovacích lůžek a elektro kol. Z tohoto příspěvku byly zakoupeny 2 polohovací postele a dále 2 elektro kola. Lůžka byla následně nabídnuta k zapůjčení žadatelům v našem regionu.

Tříkrálová sbírka 2021