Děkujeme!!!

Grant 100.000 Kč na elektrokola a polohovací postele!

Pomáhat může každý, pomáhat můžem všem.

CHARITNÍ PEČOVATELSKÁ SLUŽBA

Charitní pečovatelská služba je Charitou Jablunkov poskytována od 1.1.2017. Tato služba je registrovanou sociální službou dle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb. v aktuálním znění.

Posláním Charitní pečovatelské služby je poskytování individuální podpory a pomoci seniorům a osobám se zdravotním postižením. Služba nabízí pomoc a podporu v péči o vlastní osobu, domácnost i mimo ni. Usilujeme o co nejdelší setrvání klienta ve svém domácím, přirozeném prostředí tak, aby mohl žít běžný způsob života i přes jeho nepříznivou životní situaci.

Sídlo služby:

Školní 1234, 739 91 Jablunkov

Kontakt:

Mgr. Monika Rojčíková - vedoucí, sociální pracovník

731 489 675, chps@jablunkov.charita.cz

Doba poskytování služby:

Pondělí až pátek: 7:00 – 20:00

Sobota a neděle: 7:00 – 13:00

Komu poskytujeme službu:

Seniorům a osobám od 19 let se zdravotním postižením, kteří jsou závislí na péči druhé osoby (nezvládají péči o vlastní osobu a domácnost) anebo potřebují pomoc ve své nepříznivé životní situaci, která byla způsobena zhoršeným zdravotním stavem, úrazem apod.

Službu poskytujeme osobám žijícím na území města Jablunkov a na území obcí: Písečná, Písek, Bukovec, Návsí, Hrádek, Bocanovice, Milíkov, Košařiska, Dolní Lomná, Horní Lomná, Mosty u Jablunkova, Hrčava.

Službu neposkytujeme:

• Osobám, které zvládají péči o vlastní osobu a domácnost, neocitly se v nepříznivé sociální životní situaci (např. aktivní, samostatná osoba v seniorském věku);
  • osobám, které potřebují pouze zdravotní péči;
  • osobám, které jsou hospitalizovány v nemocničním nebo obdobném zařízení;
  • osobám, které nezajistí bezpečné prostředí pro výkon Charitní pečovatelské služby.

Zásady poskytované služby:

Pracovníci ve svém jednání vycházejí z křesťanských hodnot, které se odráží v těchto zásadách:

• Individuální přístup (klient je pro nás jedinečnou a neopakovatelnou bytostí, s každým klientem pracujeme podle jeho potřeb a přání).
  • Empatie (vnímáme a díváme se na důvody a způsoby jednání klienta s pochopením, snažíme se porozumět jeho pocitům a motivům).
  • Svobodná volba (podporujeme a respektujeme rozhodnutí a volbu klienta, který má právo kdykoliv službu z vlastního rozhodnutí přerušit či ukončit).
  • Partnerství (přistupujeme ke klientovi jako k rovnocenné bytosti, spolupracujeme a plánujeme službu s klientem).
  • Úcta (respektujeme klienta jako svobodnou lidskou bytost s vlastní vůlí, přistupujeme k němu vstřícně a bez předsudků).
  • Důstojnost (v domácnosti klienta se pracovník pohybuje a jedná výlučně dle pokynů klienta či blízkých osob, pracovník během poskytování pomoci při osobní hygieně dbá na dodržování přiměřené intimity).
  • Mlčenlivost (pracovníci zachovávají mlčenlivost a respektují soukromí klienta, o klientovi nehovoří s žádnou třetí osobou).
  • Profesionalita (pracovníci usilují o zvyšování kvality poskytované služby celoživotním učením se, duchovním a profesním formováním, vzájemným sdílením zkušeností a odborných znalostí).

Dokumenty:

ŽÁDOST o poskytování Charitní pečovatelské služby_2019.pdf

Ceník Charitní pečovatelské služby k 1.1.2020.pdf

GDPR. Informace o zpracování osobních údajů pro zájemce o pečovatelskou službu a osoby blízké.pdf

Postup při podávání a vyřizování stížnosti CHPS.pdf

Na základě Vaší ústní nebo písemné Žádosti o poskytnutí Charitní pečovatelské služby budete kontaktování sociálním pracovníkem, který si s Vámi dohodne schůzku, na které společně upřesníte další spolupráci při poskytování pečovatelské služby. V případě zaslání Žádosti o poskytování sociální služby poštou nebo emailem, Vás sociální pracovník kontaktuje nejpozději do 3 pracovních dnů od přijetí žádosti.

DĚKUJEME!

Nadaci ČEZ za finanční dar ve výši 80.000Kč na nákup polohovacích pomůcek a 2 elektrokol pro naše pečovatelky. Srdečné Pán Bůh zaplať.

DĚKUJEME!

Město Jablunkov nás v roce 2018 podpořilo individuální dotací na provoz Charitní pečovatelské služby ve výši 485.000 Kč. Srdečné Pán Bůh zaplať.

__________________________________________________________________________________________

DĚKUJEME!

Moravskoslezský kraj (MSK) nás každoročně podporuje formou dotace z kap. 313 - MPSV. Bez podpory MSK by tato služba nemohla fungovat.

Zároveň nás Moravskoslezský kraj v roce 2018 podpořil formou dotace ve výši 300.000Kč, která byla určena na nákup nového automobilu pro Charitní pečovatelskou službu. Projekt je v průběhu realizace. O koupi nového automobilu Vás budeme průběžně informovat. Srdečné Pán Bůh zaplať všem, kteří se na tom podíleli!

logo_MSK_RGB

DĚKUJEME!

Projekt MOBILITA SLUŽEB CHARITY JABLUNKOV, který bude realizován od 7/2017 do 6/2018 je spolufinancován Evropskou unií.

Cílem projektu je zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi, zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele našeho regionu, především zajištění a rozšíření dostupnosti pečovatelské služby pro stávající i nové zájemce o službu.

Díky podpoře Evropské unie a Ministerstva pro místní rozvoj jsme mohli pro tento účel zakoupit 2 automobily pro poskytování Charitní pečovatelské služby. Výše přislíbené dotace činí 95% z celkových nákladů.

auta loga

Volswagen Caddy - říkáme mu Mikuláš:

Mikuláš fotofoto CADDY

Wolsvagen Transporter - říkáme mu Filip:

foto Filipfoto Filip plošina

Solidarita v době krize! Děkujeme Nadaci Karla Komárka!

Je to neuvěřitelné jak si umíme pomáhat.

Děkujeme Nadaci Karla Komárka za neuvěřitelný dar 115.000 Kč, který v této krizové době můžeme využít na mzdy pracovníků a pokrytí nákladů souvísejících s nákupem ochranných pomůcek, desinfekce a pohonných hmot! Jste prostě neuvěřitelní.

Zapůjčení automobilu od Hyundai a Autolaros Speed Ostrava! Děkujeme!

V této těžké době, kdy přibývá klientů a ubývá pracovníků (ošetřovné) máme opravdu napilno... Kažká pomoc - i ta sebemenší - je pro nás podstatná.

S pomocí - a to velkou - přišel Hyundai a Autolaros Speed, kteří nám BEZPLATNĚ zapůjčili automobil pro naše pečovatelé, kteří se díky němu mohou přesouvat rychleji a pomáhat tak více klientům aniž by byli vystaveni riziku nákazy z důvodu cestování...

Zapůjčení automobilů od AAA.

Dnes jsme pro Charitu Jablunkov, konkrétně pro Charitní pečovatelskou službu dostali zapůjčené 2 automobily Škoda FABIE od AAA. Samozřejmě jako naše čerstvé členy charitní rodiny (ikdyž pouze dočasné) jsme je ihned pojmenovali: Jeník a Hermína!

Děkujeme pečovatelům a pečovatelkám.

Děkujeme našim pečovatelům a pečovatelkám za to, že i v této těžké době dále chodí dobrovolně do práce a pomáhají těm kdo si nemohou pomoci sami! Jsme Vám nesmírně vděční.

KDE SE VZALO, TU SE VZALO: Po neziskovkách se slehla zem. Nepomáhají.

Nebudu mluvit za ostatní organizace, i když jsem s mnohými v kontaktu, radíme se a spolupracujeme. Rozhodla jsem se, že udělám krátký výpis toho, co děláme my v Charitě Jablunkov. My víme, že je to jen malá kapička v moři činností všech neziskových organizací, ale víte to i vy? Takže co tedy reálně děláme? Uvedu jen pár příkladů z posledního týdne, na které si zrovna vzpomenu.

Pružně a s plným nasazením! Grant 50.000 Kč od nadace ČEZ.

Charitní pečovatelská služba dnes poskytuje služby nad rámec svých povinností, s cílem pomoct rodinám, jejichž
blízké v těchto dnech hromadně propouští z nemocnic, sanatorií a nechtějí je přijímat v pobytových službách.
Potýkáme se s návalem žádostí o dočasnou pomoc rodinám, které nejsou schopny se postarat o své blízké.

S rostoucím počtem klientů, roste i počet pomůcek.

S každým rokem se zvyšuje počet klientů i pečovatelů Charitní pečovatelské služby. S tím souvisí stále vyšší nároky na vybavení a pomůcky. Proto jsme nesmírně vděční VDV – Nadaci Olgy Havlové za příspěvek ve výši 100.000Kč na 2 elektro kola a 2 repasované polohovací postele. Výbor dobré vůle nás opět nezklamal a podpořil naši iniciativu pomáhat. DĚKUJEME, velmi si toho vážíme!

Naše pečovatelská služba je tu i pro Vás.

Charitní pečovatelská služba pomáhá lidem, kteří vlastními silami, nebo za pomoci rodiny nezvládají běžné činnosti ve svém životě. Pečovatelská služba pomáhá seniorům, osobám se zdravotním postižením, ale taktéž i mladým lidem od 19 let, kteří se z důvodu zhoršeného zdravotního stavu nedokáží postarat sami o sebe (například měli úraz, autonehodu aj.).

Děkujeme!

Obec Mosty u Jablunkova opět podpořila služby Charity Jablunkov. Děkujeme, velmi si toho vážíme!

DĚKUJEME Výboru dobré vůle - NADACE OLGY HAVLOVÉ

Výbor dobré vůle - NADACE OLGY HAVLOVÉ NÁS PODPOŘILA ČÁSTKOU 100 000 KČ. DĚKUJEME!

Tříkrálová sbírka 2020