.

CHARITNÍ PEČOVATELSKÁ SLUŽBA

Charitní pečovatelská služba je Charitou Jablunkov poskytována od 1.1.2017. Tato služba je registrovanou sociální službou dle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb. v aktuálním znění. Registrační číslo služby: 4881535.

Posláním Charitní pečovatelské služby je poskytování individuální podpory a pomoci seniorům a osobám se zdravotním postižením. Služba nabízí pomoc a podporu v péči o vlastní osobu, domácnost i mimo ni. Usilujeme o co nejdelší setrvání klienta ve svém domácím, přirozeném prostředí tak, aby mohl žít běžný způsob života i přes jeho nepříznivou životní situaci.

Sídlo služby:

Školní 1234, 739 91 Jablunkov

Kontakt:

Bc. Andrea Szotkowská DiS. - vedoucí, sociální pracovník

731 489 675, chps@jablunkov.charita.cz

Doba poskytování služby:

Pondělí až pátek: 7:00 – 20:00

Sobota a neděle: 7:00 – 13:00

Komu poskytujeme službu:

Seniorům a osobám od 19 let se zdravotním postižením, kteří jsou závislí na péči druhé osoby (nezvládají péči o vlastní osobu a domácnost) anebo potřebují pomoc ve své nepříznivé životní situaci, která byla způsobena zhoršeným zdravotním stavem, úrazem apod.

Službu poskytujeme osobám žijícím na území města Jablunkov a na území obcí: Písečná, Písek, Bukovec, Návsí, Hrádek, Bocanovice, Milíkov, Košařiska, Dolní Lomná, Horní Lomná, Mosty u Jablunkova, Hrčava.

Službu neposkytujeme:

• Osobám, které zvládají péči o vlastní osobu a domácnost, neocitly se v nepříznivé sociální životní situaci (např. aktivní, samostatná osoba v seniorském věku);
  • osobám, které potřebují pouze zdravotní péči;
  • osobám, které jsou hospitalizovány v nemocničním nebo obdobném zařízení;
  • osobám, které nezajistí bezpečné prostředí pro výkon Charitní pečovatelské služby.

Zásady poskytované služby:

Pracovníci ve svém jednání vycházejí z křesťanských hodnot, které se odráží v těchto zásadách:

• Individuální přístup (klient je pro nás jedinečnou a neopakovatelnou bytostí, s každým klientem pracujeme podle jeho potřeb a přání).
  • Empatie (vnímáme a díváme se na důvody a způsoby jednání klienta s pochopením, snažíme se porozumět jeho pocitům a motivům).
  • Svobodná volba (podporujeme a respektujeme rozhodnutí a volbu klienta, který má právo kdykoliv službu z vlastního rozhodnutí přerušit či ukončit).
  • Partnerství (přistupujeme ke klientovi jako k rovnocenné bytosti, spolupracujeme a plánujeme službu s klientem).
  • Úcta (respektujeme klienta jako svobodnou lidskou bytost s vlastní vůlí, přistupujeme k němu vstřícně a bez předsudků).
  • Důstojnost (v domácnosti klienta se pracovník pohybuje a jedná výlučně dle pokynů klienta či blízkých osob, pracovník během poskytování pomoci při osobní hygieně dbá na dodržování přiměřené intimity).
  • Mlčenlivost (pracovníci zachovávají mlčenlivost a respektují soukromí klienta, o klientovi nehovoří s žádnou třetí osobou).
  • Profesionalita (pracovníci usilují o zvyšování kvality poskytované služby celoživotním učením se, duchovním a profesním formováním, vzájemným sdílením zkušeností a odborných znalostí).

Dokumenty:

ŽÁDOST o poskytování Charitní pečovatelské služby_2019.pdf

Ceník Charitní pečovatelské služby k 1.1.2020.pdf

GDPR. Informace o zpracování osobních údajů pro zájemce o pečovatelskou službu a osoby blízké.pdf

Postup při podávání a vyřizování stížnosti CHPS.pdf

Na základě Vaší ústní nebo písemné Žádosti o poskytnutí Charitní pečovatelské služby budete kontaktování sociálním pracovníkem, který si s Vámi dohodne schůzku, na které společně upřesníte další spolupráci při poskytování pečovatelské služby. V případě zaslání Žádosti o poskytování sociální služby poštou nebo emailem, Vás sociální pracovník kontaktuje nejpozději do 3 pracovních dnů od přijetí žádosti.

DĚKUJEME!

Město Jablunkov nás v roce 2022 podpořilo individuální dotací na provoz Charitní pečovatelské služby ve výši 660.000 Kč. Srdečné Pán Bůh zaplať.

Jablunkov-znak

__________________________________________________________________________________________

DĚKUJEME!

Moravskoslezský kraj (MSK) nás každoročně podporuje formou dotace z kap. 313 - MPSV. Bez podpory MSK by tato služba nemohla fungovat.

Zároveň nás Moravskoslezský kraj v roce 2022 podpořil formou dotace v programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2022 ve výši 374.300 Kč na pořízení automobilu. Děkujeme!

logo_MSK_RGB

Nový automobil pro Charitní pečovatelskou službu

Díky dotaci Moravskoslezského kraje ve výši 374.300 Kč jsme mohli pořídit další automobil pro Charitní pečovatelskou službu.

Velikonoce v Charitě

Níže provozní doba našich středisek během Velikonočních svátků. Naše služby budou uzavřené, abychom mohli načerpat nové síly do dalších dní práce. Děkujeme za Vaše pochopení.

Přejeme Vám požehnané svátky Velké noci!

Zaměstnancí Charity Jablunkov

Velikonoční koláč 2022.

V pondělí začínáme týden pečení beránků. Těšíme se na Vaše koláče. V neděli 10.04.2022 samozřejmě po každé dopolední mši svaté si můžete za dobrovolný dar odnést velikonočního beránka domů.

Konec realizace projektu podpořeného NADACÍ ČEZ!

DĚKUJEME!

Dnešním dnem končíme realizaci projektu, který nás posunul znovu kupředu. Přes veškerá úskalí, která nám tento rok přinesl, jsme se dobrali uctýhodného cíle. DĚKUJEME!

ODMĚNA PRO KOLEDNÍKY

V PÁTEK 4.2.2022 ORGANIZUJEME VÝLET PRO MALÉ KOLEDNÍKY A POSEZENÍ PRO DOSPĚLÉ KRÁLE! Čtěte dál...

Výsledky Tříkrálové sbírky!

Děkujeme!

Celkový výtěžek z pokladniček činí: 1.252.683 Kč. Koukněte na podrobné výsledky jednotlivých obcí...

Týden sociálních služeb zahájen!

Letos je všechno trochu jinak, protože nás ovlivnily nedělní oslavy. ;)

Je za námi pondělní setkání: ČAJ O PÁTÉ, kde se pravidelně setkávají vedoucí a sociální pracovníci sociálních služeb působících na Jablunkovsku.

Děkujeme za účast Sociálnímu odboru Města Jablunkov, Úřadu práce - pobočka Jablunkov, Slezské diakonii, Podaným rukou,  Senior domu Pohoda Jablunkov.

Dnes je to přesně 20 let!

Dnes! Dnes je ten den, kdy to tady v Jablunkově oficiálně začalo...

Dnes! 1.10.2001 jsme začali poskytovat služby: denní stacionář, bezplatnou právní poradnu a humanitární pomoc hlavně Ukrajině! Dnes!

Děkujeme všem zakladatelům a lidem, kteří prošli naší Charitou a dali jí kus svého srdce! Bůh ať Vám všem žehná! PS: Malá foto vzpomínka.

Den Charit - sv. Vincent de Paul

Dnes, 27. září, si připomínáme svátek zakladatele moderní Charity, svatého Vincence de Paul, a zároveň také slavíme Den Charity. Jako jedna velká charitní rodina máme dneska svůj svátek. Jak ho oslavíme? Náležitě... uvidíte...

PS: Všem CHARITÁM A CHARIŤÁKŮM přejeme hojnost Božího požehnání, moře úsměvů a starou dobrou moudrost u rozhodování...  Žijte blaze a smějte se!

Děkujeme nadaci Olgy Havlové za další podporu!

Děkujeme VDV za podporu Charitní pečovatelské služby. Díky finančnímu příspěvku mohli pečovatelé absolvovat vzdělávací kurzy, které dále zkvalitní poskytovanou péči.

Tříkrálová sbírka 2023