Pomáhat může každý, i ty.

Charitní pečovatelská služba se rozrůstá...

Charitní pečovatelská služba ze dne na den nabývá zkušeností díky novým klientům a podpoře jednotlivých obcí. V roce 2018 již nabízíme službu ve všech obcích patřících pod spádovou oblast Charity Jablunkov.

Děkujeme všem, kteří nás v tomto podporujete a vidíte důležitost této služby.

V roce 2018 se rozrostl také náš tým. aktuálně službu poskytuje 8 pracovnic, které se každý den vydávají do různých domácností pomáhat potřebným.

Průběžně jsme zjišťovali, že abychom mohli kvalitně a dlouhodobě poskytovat tuto službu jsou nutné jisté investice.

V roce 2018 jsme díky Vaší podpoře nakoupili 2x elektrokola a potřebné vybavení, která pečovatelkám usnadní a zrychlí cestu mezi klienty. Dále v rámci příprav na zimu jsme pořídili automobil Dacia Duster pro naši službu. Jelikož na kolech se nedá cestovat celý rok, protože máme klienty z různých obcí a pečovatelky musí během dne navštívit klienty např. ze 4 různých obcí, nedá se to vše zvládnout s pomoci autobusové dopravy. Naštěstí se nám podařilo získat prostředky z různých dotací a grantů.

Další velmi důležitou součástí poskytování péče jsou vhodné pomůcky. Pomůcky, které slouží nejen klientovi, ale také šetří fyzické zdraví pečovatelek. V roce 2018 jsme nakoupili jedná se o různé polohovací pomůcky, posuvné podložky, koupací vany atd. DĚKUJEME!

Děkujeme všem, kdo se na tomto zkvalitňování služby v roce 2018 podíleli:
Moravskoslezský kraj (300.000Kč), Město Jablunkov (480.000Kč), obec Hrádek (5.000Kč), obec Návsí (30.000Kč), obec Milíkov (5.000Kč), obec Horní Lomná (10.000Kč) a obec Mosty u Jablunkova (15.000Kč), dárci Tříkrálové sbírky 2018, firemní dárci, fyzické osoby, klienti služby, Nadace ČEZ (80.000Kč).