Děkujeme!!!

Grant 100.000 Kč na elektrokola a polohovací postele!

Pomáhat může každý, pomáhat můžem všem.

Solidarita v době krize! Děkujeme Nadaci Karla Komárka!

Je to neuvěřitelné jak si umíme pomáhat.

Děkujeme Nadaci Karla Komárka za neuvěřitelný dar 115.000 Kč, který v této krizové době můžeme využít na mzdy pracovníků a pokrytí nákladů souvísejících s nákupem ochranných pomůcek, desinfekce a pohonných hmot! Jste prostě neuvěřitelní.

V souvislosti s děním kolem koronaviru Charitní pečovatelská služba poskytuje službu v plném rozsahu. Aktuálně jsme v situaci, kdy jsou senioři „nemilosrdně“ propouštěni z nemocnic, sanatorií a zároveň pro ně není zajištěna návazná pobytová sociální služba. Aktuálně pobytové služby odmítají příjem nových klientů, protože se obávají nákazy. Rodiny se tak ocitají v krizové situaci, kdy hledají řešení, co s nemocným seniorem o kterého se neumí a často nemohou postarat. Denně řešíme např. žádosti o polohovací lůžka, kterých je na celém Frýdecku nedostatek, žádosti o poskytování pečovatelské služby, žádosti o nákupy pro seniory, o dovozy obědů seniorům apod. Sociální šetření, která provádíme denně, nás nenechávají chladné. Vidíme, že senioři jsou v nevhodných bytových podmínkách, jelikož rodina neměla možnost připravit se na péči o ně, časové možnosti rodin jsou nedostačující, rodiny jsou mnohdy v karanténě a nemohou pečovat o seniora, který je rizikovou skupinou. Denně řešíme jak se v těchto situacích zachovat a jak pomoct. Využíváme všechny pracovníky i z jiných služeb, které jsme museli z nařízení vlády uzavřít.

O to více jsme vděční Nadaci Karla Komárka za grant ve výši 115.000Kč, určen na pokrytí mezd pracovníků, nákup ochranných pomůcek a na náklady spojené s pohonnými hmotami.

Je to neuvěřitelné, jak v této těžké době funguje lidská dobrota. Vážíme si všech pracovníků nadace, za to, že takto pomáhají nejen nám, ale i ostatním neziskovkám, které stejně jako my zůstávají do konce! Děkujeme, jste skvělí!

V modlitbách za Vás - celý team charity - v čele s ředitelkou Lucií Szotkowskou.

Tříkrálová sbírka 2020