Děkujeme!!!

Grant 100.000 Kč na elektrokola a polohovací postele!

Pomáhat může každý, pomáhat můžem všem.

Denní stacionář sv. Josefa161

DENNÍ STACIONÁŘ JE UZAVŘEN OD 16. 03. DO  07. 06. 2020! DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

BEŽNÝ PROVOZ BUDE ZAHÁJEN V PONDĚLÍ     08. 06. 2020.

Služba denní stacionář Charity Jablunkov je poskytována na území Jablunkovska od 01.10.2001. Tato služba je registrovanou sociální službou dle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb. v aktuálním znění.

POSLÁNÍ DENNÍHO STACIONÁŘE:

V Denním stacionáři sv. Josefa v Jablunkově podáváme pomocnou ruku osobám s mentálním a kombinovaným postižením, aby mohli plně žít vlastní život. Prostřednictvím naší služby podporujeme klienty v soběstačnosti, samostatnosti v běžném životě a ve snižování závislosti na pomoci druhých.

Sídlo služby:

Bukovecká 479, Jablunkov 73991

(suterén budovy Základní umělecké školy)

Kontakt:

Mgr. Magdalena Dziadková, vedoucí služby

Mgr. Urszula Koky, sociální pracovník

Tel. 733 581 485

Email: stacionar@jablunkov.charita.cz

Doba poskytování služby:

Pondělí až čtvrtek 6:30-14:30

Pátek 6:30 – 13:00

Sobota, neděle a svátky ZAVŘENO

Komu poskytujeme službu:

Naši službu poskytujeme osobám s mentálním postižením, také v kombinaci se zrakovým, sluchovým a jiným tělesným postižením, ve věku od 16 do 64 let.

Komu službu nemůžeme poskytnout:

Osobám s potřebou stálého zdravotního dohledu a zdravotní péče. Osobám s psychickým onemocněním, které může být překážkou pobytu v kolektivu.

Snahou pracovníků stacionáře je, aby klient:

• dosáhl co nejvyššího stupně soběstačnosti potřebné pro život v jeho přirozeném prostředí,
  • stal se co nejvíce samostatný v rozhodování a zodpovědnosti za sebe,
  • udržel nebo získal a rozvíjel své schopnosti, dovednosti, znalosti,
  • zachoval a rozvíjel přirozené mezilidské vztahy.
Základní činnosti služby:
  • pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu,
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu,
  • poskytnutí stravy,
  • výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti,
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím,
  • sociálně terapeutické činnosti,
  • pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.
Zásady služby:

V Denním stacionáři sv. Josefa usilujeme o to, aby naše jednání vždy vycházelo z křesťanských hodnot, které se odráží v těchto zásadách:

• bratrská láska (klienty přijímáme takové, jací jsou, každý klient je pro nás rovnocenným a důstojným partnerem),
  • empatie (vnímáme a díváme se na důvody a způsoby jednání klientů s pochopením, snažíme se porozumět jejich pocitům a motivům),
  • individuální přístup (klient je pro nás jedinečnou a neopakovatelnou bytostí, s každým z nich pracujeme podle jeho osobních cílů, potřeb a přání),
  • úcta (respektujeme klienty jako svobodné lidské bytosti s vlastní vůlí, podporujeme je v samostatném jednání, rozhodování a nesení důsledků),
  • pravdivost (ke klientům přistupujeme a komunikujeme otevřeně, upřímně a objektivně),
  • profesionalita (usilujeme o zvyšování kvality poskytované služby celoživotním učením se, duchovní a profesní formací, vzájemným sdílením zkušeností a odborných znalostí).
DOKUMENTY KE STAŽENÍ:

Žádost o poskytnutí sociální služby denní stacionář, vyjádření lékaře 2019.pdf

GDPR. Informace pro zájemce o sociální službu denní stacionář a pro osobu blízkou o zpracování osobních údajů.pdf

Postup při podávání a vyřizování stížností.pdf

Máte zájem o naši službu? Kontaktujte nás nebo nás můžete navštívit kdykoli během týdne, vždy v pracovní dny.  Těšíme se na shledanou!

Chcete být informování o tom, co se u nás děje? Stačí se zaregistrovat a my Vám pravidelně zašleme informace o tom co se dělo, bylo, je a bude.

DĚKUJEME!

Moravskoslezský kraj (MSK) nás každoročně podporuje formou dotace z kap. 313 - MPSV. Bez podpory MSK by tato služba nemohla fungovat. Srdečné Pán Bůh zaplať všem, kteří se na tom podílejí.

logo_MSK_RGB

KDE SE VZALO, TU SE VZALO: Po neziskovkách se slehla zem. Nepomáhají.

Nebudu mluvit za ostatní organizace, i když jsem s mnohými v kontaktu, radíme se a spolupracujeme. Rozhodla jsem se, že udělám krátký výpis toho, co děláme my v Charitě Jablunkov. My víme, že je to jen malá kapička v moři činností všech neziskových organizací, ale víte to i vy? Takže co tedy reálně děláme? Uvedu jen pár příkladů z posledního týdne, na které si zrovna vzpomenu.

Děkujeme!

Obec Mosty u Jablunkova opět podpořila služby Charity Jablunkov. Děkujeme, velmi si toho vážíme!

Děkujeme, vyhráli jsme!

Díky Vašim hlasům a Nadaci Tesco - Vy rozhodujete, my pomáháme - můžeme i v roce 2019 pokračovat v hiporehabilitaci s klienty Denního stacionáře sv. Josefa. Vyhráli jsme 1 místo, a to znamená úžasných 30.000Kč. Děkujeme!

Pomozte nám vyhrát 30.000 Kč!

HLASUJTE PRO CHARITU JABLUNKOV! BOJUJEME O 1. MÍSTO - VÝHRA 30.000 Kč

PROJEKT PRO KLIENTY STACIONÁŘE: HIPOREHABILITACE – CESTA KE ZDRAVÍ NA KONÍCH.

STAČÍ SI VZÍT ŽETON PŘI KAŽDÉM NÁKUPU V PRODEJNĚ TESCO A HLASOVAT PRO NÁŠ PROJEKT. HLASOVÁNÍ PROBÍHÁ OD 17. 6. DO 14. 7. 2019. HLASOVAT MŮŽETE V TĚCHTO PRODEJNÁCH TESCO: JABLUNKOV, BYSTŘICE, TŘINEC. DĚKUJEME ZA VAŠI PODPORU!

Hledáme vedoucího do stacionáře

Vyhlašujeme výběrové řízení na funkci vedoucího Denního stacionáře sv. Josefa. Přihlášku s přílohami je nutno doručit nejpozději do pondělí 15. 06. 2019 na adresu: Charita Jablunkov, Bukovecká 479, Jablunkov; nebo na email: reditel@jablunkov.charita.cz

Bližší informace o tom, co požadujeme a co nabízíme najdete v záložce práce.

Slavnostní převzetí šeku v Tescu

Co k tomu dodat? Bylo nám příjemně, byli jsme šťastní a byli jsme spolu.

DĚKUJEME. Oficiálně jsme převzali šek na 30.000 Kč v Tesco Třinec.

Srdečně děkujeme všem přítomným za velmi milou atmosféru a výborné pohoštění. Všichni jsme si to výborně užili. Můžete vidět s přiložených fotografií.

POMOHLI JSTE NÁM VYHRÁT 30.000 Kč.

Děkujeme, za to, že jste při nákupech v Tescu v Jablunkově, Bystřici nebo Třinci vzali žeton, a hodili jej do naší hlasovací skřínky. Děkujeme.

Děkujeme! Díky Vám jsme vyhráli 30.000 Kč

DĚKUJEME!!! Vyhráli jsme 30.000 Kč na letní rehabilitační pobyt pro klienty Denního stacionáře sv. Josefa. JEN DÍKY VÁM A VAŠIM HLASŮM. Jste úžasní! Bůh Vám to oplať!!!

Děkujeme TESCU!!! Za možnost zúčastnit se a především za Vaši ochotu pomáhat tvořit lepší svět. Svět, kde si lidé chtějí pomáhat. DĚKUJEME VÁM TESCO!

V modlitbách s Vámi klienti a pracovníci Denního stacionáře sv. Josefa.

POMOZTE NÁM VYHRÁT!

HLASUJTE PRO CHARITU JABLUNKOV!

BOJUJEME O 1. MÍSTO - VÝHRA 30.000 Kč SE SVÝM PROJEKTEM PRO KLIENTY DENNÍHO STACIONÁŘE SV. JOSEFA POD NÁZVEM: AKTIVNÍ ODPOČINEK NÁS SPOJUJE.

Konečně jsme i my na GIVT.CZ

Charita Jablunkov je konečně na GIVT.CZ - dočkali jsme se. Využijete toho? Je to lehčí než se zdá. Jedním klikem dáte svému nákupu smysl - nádech. Děkujeme.

Tříkrálová sbírka 2020