Pomáhat může každý, i ty.

Diecézní charita ostravsko-opavská se sídlem Kratochvílova 3, 702 00 Moravská Ostrava vyhlašuje výběrové řízení na funkci ředitel/ka Charity Jablunkov Kvalifikační předpoklady: • Středoškolské vzdělání (VŠ výhodou) • Praxe v řízení • Zkušenosti s čerpáním dotací a grantů • Řidičský průkaz sk. B • Morální bezúhonnost • Základní znalost sociálního učení Katolické církve a sociální problematiky • Komunikativnost a smysl pro odpovědnost • Sociální cítění a empatie K písemné přihlášce je nutno doložit: • Výpis z rejstříku trestů (ne starší 3 měsíce) • Kopii vysvědčení či diplomu o dosažení nejvyššího vzdělání • Hlavní koncepční teze ve vztahu k rozvoji Charity Jablunkov (1 – 2 strany) • Strukturovaný životopis (musí obsahovat přehled dosavadní praxe) Přihlášku s přílohami je nutno doručit nejpozději do 31. 7. 2011 na adresu: Diecézní charita ostravsko-opavská, Kratochvílova 3, 702 00 Moravská Ostrava. Na obálku uveďte „Výběrové řízení – neotvírat!“ Mgr. Lukáš Curylo, v.r. Ředitel Diecézní charity ostravsko-opavské

Pomozte nám vyhrát 30.000 Kč!

HLASUJTE PRO CHARITU JABLUNKOV! BOJUJEME O 1. MÍSTO - VÝHRA 30.000 Kč

PROJEKT PRO KLIENTY STACIONÁŘE: HIPOREHABILITACE – CESTA KE ZDRAVÍ NA KONÍCH.

STAČÍ SI VZÍT ŽETON PŘI KAŽDÉM NÁKUPU V PRODEJNĚ TESCO A HLASOVAT PRO NÁŠ PROJEKT. HLASOVÁNÍ PROBÍHÁ OD 17. 6. DO 14. 7. 2019. HLASOVAT MŮŽETE V TĚCHTO PRODEJNÁCH TESCO: JABLUNKOV, BYSTŘICE, TŘINEC. DĚKUJEME ZA VAŠI PODPORU!

Poutníci z oblastních Charit i příznivci charitního díla se setkali v Mariahilf

Na 200 poutníků z řad charitních pracovníků i příznivců charitního díla se připojilo 5. června 2019 k Diecézní pouti Charit v Mariahilf, aby načerpali duchovní vzpruhu do dalších dnů.

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

Mimo systém. Charita zkoumá, proč pro některé lidi neexistuje vhodná pomoc

Současný systém sociální ochrany připomíná řešeto: je děravý a někteří klienti jím propadají. Přesněji řečeno: určitým lidem v určitých nepříznivých sociálních situacích systém nedokáže poskytnout náležitou pomoc. Vhodný typ sociální služby či jiné pomoci/podpory pro ně totiž neexistuje.

Hledáme vedoucího do stacionáře

Vyhlašujeme výběrové řízení na funkci vedoucího Denního stacionáře sv. Josefa. Přihlášku s přílohami je nutno doručit nejpozději do pondělí 15. 06. 2019 na adresu: Charita Jablunkov, Bukovecká 479, Jablunkov; nebo na email: reditel@jablunkov.charita.cz

Bližší informace o tom, co požadujeme a co nabízíme najdete v záložce práce.

Dvě volné místa na rekvalifikaci.

rekvalifikaceJste na rodičovské dovolené? Na úřadě práce? Přemýšlíte co dál?

Uvolnila se nám 2 místa na rekvalifikaci dle vašeho výběru! Máte-li zájem, volejte: 732 889 334.

Rekvalifikace i cestovné budou proplaceny.

K dispozici jsou tyto kurzy: Asistent pedagoga (Ostrava); Chůva pro děti (Ostrava); Personalistika (Ostrava); Kurzy účetnictví (Ostrava); Manikérka (Ostrava); Kosmetička (Ostrava).

Migrace je nedílnou součástí dnešního globalizovaného světa

Slovo migrace se po takzvané uprchlické krizi stalo v českém kontextu slovem výbušným, spojeným s negativními emocemi, jako je strach a pocit ohrožení. Charita Česká republika reaguje na situaci vydáním studie Cesty k prosperitě. Migrace a rozvoj v České republice, která v mnohém fakticky vyvrací veřejností zaběhnuté postoje.

Počítačový kurz

Chcete se naučit různé vychytávky ve Wordu – nahradit a najít slova, víceúrovňové číslování, naformátovat text, naučit se pracovat s grafickými objekty?

Nebo v Excelu – vyfiltrovat si z tabulek, co potřebujete, propojit listy, sešity, používat vzorce, grafy atd.?

A co tak PowerPoint? Naučit se vytvořit prezentaci? Pak čtěte dál...

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Chceme Evropu, která na nikoho nezapomíná

Síť evropských Charit plně podporuje klíčové hodnoty Evropské unie, jako jsou solidarita, demokracie, rovnost, sociální spravedlnost, respekt k lidské důstojnosti a k lidským právům. Doufáme, že Evropský parlament složený z nově zvolených zástupců dostojí těmto vysokým morálním standardům a hodnotám a že je bude při utváření politiky, která má vliv na miliony lidí jak Evropě i mimo ni, uvádět do praxe.