Předvánoční prodejní výstava

24. 12. 2018

od 16.00 hod.

v nových prostorách Centra pomoci sv. Rafaela

Diecézní charita ostravsko-opavská se sídlem Kratochvílova 3, 702 00 Moravská Ostrava vyhlašuje výběrové řízení na funkci ředitel/ka Charity Jablunkov Kvalifikační předpoklady: • Středoškolské vzdělání (VŠ výhodou) • Praxe v řízení • Zkušenosti s čerpáním dotací a grantů • Řidičský průkaz sk. B • Morální bezúhonnost • Základní znalost sociálního učení Katolické církve a sociální problematiky • Komunikativnost a smysl pro odpovědnost • Sociální cítění a empatie K písemné přihlášce je nutno doložit: • Výpis z rejstříku trestů (ne starší 3 měsíce) • Kopii vysvědčení či diplomu o dosažení nejvyššího vzdělání • Hlavní koncepční teze ve vztahu k rozvoji Charity Jablunkov (1 – 2 strany) • Strukturovaný životopis (musí obsahovat přehled dosavadní praxe) Přihlášku s přílohami je nutno doručit nejpozději do 31. 7. 2011 na adresu: Diecézní charita ostravsko-opavská, Kratochvílova 3, 702 00 Moravská Ostrava. Na obálku uveďte „Výběrové řízení – neotvírat!“ Mgr. Lukáš Curylo, v.r. Ředitel Diecézní charity ostravsko-opavské

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.

Mikulášská nadílka splní přání ukrajinských dětí, které žijí v blízkosti bojových zón

Kdysi útulné vesnice a města v Doněcké a Luhanské oblasti, dnes lekají svou prázdnotou a apokalyptickým vzhledem. Od roku 2014, kdy začaly boje na Ukrajině, se zde nepřestalo střílet. Lidé zde jsou traumatizováni očitými zážitky válečného konfliktu. V bezprostřední blízkosti bojové linie nebo přímo na ni bydlí mnoho rodin s dětmi, které nemají kam jít. Nezbývá jim nic jiného, než v nebezpečných podmínkách zůstat.

Zveme vás do divadla Archa

Akcent na migraci je jednodenní setkání neziskových a kulturních organizací, které se uskuteční 3. listopadu 2018 v Divadle Archa v rámci festivalu dokumentárního divadla Akcent. Vedle řady nevládních organizací, sdružení a iniciativ zde Charita Česká republika představí své aktivity v oblasti migrace a integrace.

Znovuotevření - Rafael v novém kabátě.

Přijďte se podívat jak jsme si zařídili nové prostory pro charitní Centrum pomoci sv. Rafaela!!!

STŘEDA 31. 10. 2018 V 16.00 HOD. na ul. Bezručova 130, Jablunkov

Bezplatné kurzy pro Vás.

MOTIVAČNÍ KURZY PRO VÁS - ZDARMA

v rámci projektu „Dovolme pracovat těm, kteří chtějí, ale zatím nedostali šanci“

Cílová skupina: mladí lidé do 30 let bez zaměstnání a národnostní menšiny.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž!

Charita Ostrava a Armáda spásy a vyhlašují v rámci 13. ročníku Dnů proti chudobě v Ostravě fotosoutěž na téma: Jak vypadá chudoba? Zapojte se s námi do debaty o tom, jak dnes může vypadat chudoba, pošlete svou fotografii a vyhrajte.

Bezplatná právní poradna UZAVŘENA!

OZNÁMENÍ!

Z důvodu čerpání řádné dovolené bude ve čtvrtek 30. 8. 2018 naše Bezplatná právní poradna mimořádně uzavřena!

Na Vaše dotazy bude právník odpovídat opět ve čtvrtek 6. 9. 2018 od 16.00 do 18.00 v prostorách Charity Jablunkov na ul.Bukovecká 479. Děkujeme za pochopení.

Přejeme Vám vše dobré.