Týden sociálních služeb

3. 10. - 9. 10. 2022

Pomoc lidem na Ukrajině

Charitní dveře dokořán se vrací...

Po 2 leté pauze jsme opět zpět...

Tak jako před covidem jsme každým rokem během prázdnin, konkrétně každé letní úterý otevírali dveře charity dokořán, tak i letos. V tomto roce je to již 7. ročník, kdy chceme v této velmi úspěšné akci pokračovat.

Na pouť charit společným autobusem...

Přidejte se k nám.

Ve středu 01.06.2022 vyjíždí autobus na tradiční pouť charit, tentokrát do samotného centra Ostravy, konkrétně do Katedrály Božského Spasitele. Neváhejte a zavolejte. Ještě máme volná místa v autobuse... Cena autobusu: dospělý 250Kč, dítě 150 Kč.

Přihlašovat se můžete v Denním stacionáři sv. Josefa, nebo na tel: 733 581 485, 733 742 430.

Velikonoce v Charitě

Níže provozní doba našich středisek během Velikonočních svátků. Naše služby budou uzavřené, abychom mohli načerpat nové síly do dalších dní práce. Děkujeme za Vaše pochopení.

Přejeme Vám požehnané svátky Velké noci!

Zaměstnancí Charity Jablunkov

Děkujeme! Máme tady výsledky Velikonočního koláče.

Děkujeme! Výtěžek Velikonočního koláče činí 229 177 Kč!

Velikonoční koláč 2022.

V pondělí začínáme týden pečení beránků. Těšíme se na Vaše koláče. V neděli 10.04.2022 samozřejmě po každé dopolední mši svaté si můžete za dobrovolný dar odnést velikonočního beránka domů.

Naše pomoc Ukrajině neustává ani po měsíci od začátku války

Před měsícem, ve čtvrtek 24. února, zaútočila ruská armáda na území Ukrajiny. Útoky ani po čtyřech týdnech krutých bojů neustávají. Přes 3,6 milionů lidí muselo opustit své domovy a uprchnout ze své vlasti, dalších 6,5 milionů lidí utíká do bezpečnějších regionů v zemi. 12 milionů lidí čelí dopadům války v nejhůře zasažených oblastech. Potřeby humanitární pomoci exponenciálně rostou.

Charita Česká republika spustila nový web pro Ukrajinu

Charita Česká republika spustila nový web, který se soustředí na pomoc Ukrajině. Aktuálně slouží zejména k podpoře sbírky Charita pro Ukrajinu. Obsahuje i informační rozcestník, který vás dovede ke konkrétním aktivitám spojených s pomocí Ukrajině.

Vyhlašujeme materiální a potravinovou sbírku

V souvislosti s narůstajícími počty příchozích uprchlíků z válkou zasažené Ukrajiny, vyhlašuje Diecézní charita ostravsko-opavská materiální a potravinovou sbírku pro lidi, kteří v České republice hledají útočiště a potřebují poskytnout základní pomoc. Sbírka potravin a hygienických potřeb potrvá do konce března a připojuje se k ní také 15 oblastních Charit, které působí na území Moravskoslezského kraje.

Varování pro dárce: Ověřte si číslo sbírkového účtu Charita pro Ukrajinu

Charita Česká republika zaznamenala pokus o zfalšování sbírkového účtu Charita pro Ukrajinu. Na internetu se objevila výzva pomoci Ukrajině jménem Charity s nesprávným číslem účtu. Z tohoto důvodu jsme podali trestní oznámení na neznámého pachatele.

Ženy jsou pro Charitu nepostradatelné. Patří jim veliký dík za usilovnou práci

Bezmála padesát let je 8. březen oficiálně uznán Organizací spojených národů jako den mezinárodní solidarity žen, den boje za rovnoprávnost, spravedlnost a mír. Po celém světě se však slaví daleko déle a v každé době má svůj aktuální význam, třeba trochu jiný než byl ten prvotní.

Tříkrálová sbírka 2021