Děkujeme!!!

Grant 100.000 Kč na elektrokola a polohovací postele!

Pomáhat může každý, pomáhat můžem všem.

Neváhejte! Ještě stále můžete ovlivnit rozvoj sociálních a návazných služeb na Jablunkovsku.

Záleží Vám na kvalitě a dostupnosti sociálních a návazných služeb na Jablunkovsku a okolí? Chcete se zapojit do jejich plánování a rozvoje? Pokud ano, nyní máte jedinečnou možnost, která se jen tak nebude opakovat!

Zapůjčené vozy míří zpět do AAA Auto

Po téměř 3 měsících míří 4 zapůjčené vozy zpět společnosti AAA Auto. Ta je během virové pandemie poskytla zdarma k užívání Charitám v Ostravě, Odrách a Jablunkově.

Děkujeme za projevenou solidaritu v těžkých časech.

Dotazník k zjišťování potřeb konečných uživatelů sociálních a návazných služeb

Charita Jablunkov děkuje všem, kteří nám v této nelehké době pomáhají!

V době, kdy píšu tento článek (skoro konec dubna) je velmi těžké předvídat, jaká bude situace za několik týdnů... To nám však nebrání začít už teď děkovat.

Jednotlivé služby Charity Jablunkov jsou v provozu (kromě denního stacionáře) a i v současné situaci poskytují podporu a pomoc stávajícím klientům a těm, kteří o ní nově požádají. Přesto, že vidíme riziko, jaké hrozí, i nadále přijímáme nové klienty, kteří potřebují v této době pomoct. Samozřejmě chceme ochránit klienty i pracovníky, proto se postupně snažíme eliminovat všechna možná rizika.

Solidarita v době krize! Děkujeme Nadaci Karla Komárka!

Je to neuvěřitelné jak si umíme pomáhat.

Děkujeme Nadaci Karla Komárka za neuvěřitelný dar 115.000 Kč, který v této krizové době můžeme využít na mzdy pracovníků a pokrytí nákladů souvísejících s nákupem ochranných pomůcek, desinfekce a pohonných hmot! Jste prostě neuvěřitelní.

Zapůjčení automobilu od Hyundai a Autolaros Speed Ostrava! Děkujeme!

V této těžké době, kdy přibývá klientů a ubývá pracovníků (ošetřovné) máme opravdu napilno... Kažká pomoc - i ta sebemenší - je pro nás podstatná.

S pomocí - a to velkou - přišel Hyundai a Autolaros Speed, kteří nám BEZPLATNĚ zapůjčili automobil pro naše pečovatelé, kteří se díky němu mohou přesouvat rychleji a pomáhat tak více klientům aniž by byli vystaveni riziku nákazy z důvodu cestování...

Tři králové proti viru

Přichází čas, kdy budeme kromě epidemie nemoci covid-19 řešit také její důsledky. Přijatá bezpečnostní opatření uvrhla do nepříznivé situace desetitisíce lidí a zdaleka ne všem postačí k jejímu vyřešení schválená státní podpora. Základní životní potřeby těmto lidem pomůže zabezpečit Charita Česká republika. Část prostředků uvolní také z výtěžku Tříkrálové sbírky, konkrétně z tzv. krizového fondu.

Co dělat, pokud nyní nemáte na úhradu splátek

Kvůli stavu nouze jsem přišel o zdroj svého příjmu a brzy se mi začnou hromadit dluhy, které už nebudu moci splácet. Jak mám takovou situaci řešit? Přinášíme vám desatero, které připravili naši pracovníci ze sociálních poraden.

Kdo a jak může zažádat o pomoc ze Sbírky pro Česko

Ocitli jste se v nouzi a potřebujete neodkladně finanční pomoc? Sbírka pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci! pořádaná Charitou Česká republika má pomoci zabezpečit základní životní potřeby lidem, kteří se v důsledku epidemie covid-19 a přijatých bezpečnostních opatřeních vlády náhle ocitli v nepříznivé životní situaci. V článku naleznete sociální pracovníky, na které se můžete obrátit a podmínky, za nichž vám bude pomoc poskytnuta.

Zapůjčení automobilů od AAA.

Dnes jsme pro Charitu Jablunkov, konkrétně pro Charitní pečovatelskou službu dostali zapůjčené 2 automobily Škoda FABIE od AAA. Samozřejmě jako naše čerstvé členy charitní rodiny (ikdyž pouze dočasné) jsme je ihned pojmenovali: Jeník a Hermína!

Tříkrálová sbírka 2020