Znovuotevření - Rafael v novém kabátě.

Přijďte se podívat jak jsme si zařídili nové prostory pro charitní Centrum pomoci sv. Rafaela!!!

STŘEDA 31. 10. 2018 V 16.00 HOD. na ul. Bezručova 130, Jablunkov

Bezplatné kurzy pro Vás.

MOTIVAČNÍ KURZY PRO VÁS - ZDARMA

v rámci projektu „Dovolme pracovat těm, kteří chtějí, ale zatím nedostali šanci“

Cílová skupina: mladí lidé do 30 let bez zaměstnání a národnostní menšiny.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

Foto: Jakub Žák

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Co obvykle děláme. Snímek Tomáš Pospěch

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Je to tady! Máme druhé auto z projektu!

Říkáme mu Filip!

Je to neuvěřitelné, ale dočkali jsme se. Jsme nesmírně šťastní, že je s námi náš Wolsvagen transporter pro 9 osob s úpravou pro vozíčkáře.

POMOZTE NÁM VYHRÁT!

HLASUJTE PRO CHARITU JABLUNKOV!

BOJUJEME O 1. MÍSTO - VÝHRA 30.000 Kč SE SVÝM PROJEKTEM PRO KLIENTY DENNÍHO STACIONÁŘE SV. JOSEFA POD NÁZVEM: AKTIVNÍ ODPOČINEK NÁS SPOJUJE.

Konečně jsme i my na GIVT.CZ

Charita Jablunkov je konečně na GIVT.CZ - dočkali jsme se. Využijete toho? Je to lehčí než se zdá. Jedním klikem dáte svému nákupu smysl - nádech. Děkujeme.

Diecézní pouť charit letos v Českém Těšíně

16. května 2018 se sejdou příznivci charitního díla na tradiční diecézní pouti charit. Srdečně zveme všechny lidi dobré vůle do farního kostela Nejsvětějšího srdce Ježíšova v Českém Těšíně. Připojte se k našemu společenství.