Pomáhat může každý, i ty.

Charitativní závod na Jablunkovském jarmarku

Ano je to tady. V rámci programu Jablunkovského jarmarku 13. 7. 2014 proběhne charitativní závod Kolečko pro Charitu. Výtěžek této akce prostřednictvím veřejné sbírky podpoří sociální projekty naší Charity ve prospěch potřebných z našeho okolí.

Během dopoledne do 11 hodin se budou moci u stánku Charity registrovat lidé, kteří chtějí přispět min. 10 Kč za každé kolečko, které ujede jím podpořený závodník za 3 min. na invalidním vozíku. Pokud někdo registraci nestihne nebo se mu jízda některého závodníka zalíbí, může jeho jízdu podpořit i po ukončení závodu u stánku Charity, kde budou k dispozici pokladničky.

Pokud se Vám líbí tato myšlenka natolik, že byste se chtěli zúčastnit jako závodník, můžete! Přihlaste se do 11 hodin u stánku naší Charity, ovšem je třeba, abyste s sebou dovedli alespoň 6 lidí, kteří Vaši jízdu podpoří. Každý závodník si odnese krásné tričko a jeho podporovatelé placku na přišpendlení :-)

Přijďte a POMOZTE NÁM TO ROZJET!

A kdože budou naši závodníci?

• Místostarosta Jablunkova a senátor Petr Gawlas za Město Jablunkov,
  • jablunkovský farář o. Janusz Kiwak,
  • Tomáš Tomanek za kapelu Blaf,
  • právník Marek Jakubík za Advokátní kancelář Hajduk a partneři,
  • Jakub Molin - profík - vozíčkář, sportovec,
  • Michal Sikora za Jablunkovské hasiče
  • a možná právě Vy, pokud se přihlásíte :-)

Závodníci, děkujeme, že projevujete kus statečnosti, která je k účasti na takovéto akci velmi potřebná - nevíte do čeho jdete, ale víte, že je to pro dobrou věc a že to stojí za to. Děkujeme!

Děkujeme také Městu Jablunkov a Krajskému úřadu za podporu této akce z projektu Tradice boří hranice.

Výtěžek

Výtěžek bude v souladu se zákonem o veřejných sbírkách pod dohledem Krajského úřadu použit na podporu sociálních projektů naší Charity. Co si pod tím představit? Chceme více pracovat pro potřebné z našeho regionu. Plánujeme zřídit službu typu šatník - doplní náš Humanitární sklad o lepší možnost přijít a vybrat si oblečení nebo i nádobí a drobné vybavení, které potřebná rodina využije a pomůže jim snížit finanční zátěž. Věci, které u nás vybereme budou v daleko větší míře sloužit našim spoluobčanům. Máme v okolí rodiny, které se potýkají s různými problémy a menší, konkrétní podpora jim značně ulehčí nebo je z nich pomůže vyvézt. Máme v regionu rodiny, které mají problémy s dluhy nebo plánováním výdajů. Pro ně plánujeme zorganizovat kurz, který jim poskytne podporu v tom jak se nedostat do dluhové pasti, jak z ní ven a jak lépe vést "domácí ekonomiku". Chceme dát možnost více lidem, aby se zapojili do dobrovolnické práce pro ostatní. Tyto a podobné činnosti dle aktuální potřeby a možností budou podpořeny z výtěžku této sbírkové akce.