Pomáhat může každý, i ty.

Kolečko pro Charitu

Program Jablunkovského jarmarku v neděli 13. 7. jsme letos obohatili benefičním závodem nazvaným Kolečko pro Charitu. Šest statečných závodníků z řad jablunkovských osobností doplnili další dva v den závodu. Jejich úsilí mělo mezi diváky velkou odezvu.

K jednotlivým závodníkům se během celého dopoledne i přímo při závodě mohli přidat podporovatelé. Ti za každé ujeté kolečko jejich závodníka vhodili do pokladničky desetikorunu. Ostatní přihlížející mohli přispět i po ukončení závodu.

Protože v našem stacionáři pracujeme s lidmi s postižením, zvolili jsme pro náš závod disciplínu s osvětovým charakterem. Závodníci z řad osobností poznali na vlastní kůži, že tři minuty na asi osm metrů dlouhé trati mohou být téměř nekonečné, když má člověk sám sebe vozit co nejrychleji na invalidním vozíku. Jezdili na asfaltové cestě, téměř po rovině, ale přesto jim vyrašily krůpěje potu na čele. Atmosféra během závodu byla dobrá, diváci fandili, oceňovali ůsilí a nasazení závodníků. Všichni se dobře bavili a k dobré zábavě přispěl i bohulibý účel. Podpořit činnost naší Charity pro potřebné v našem nejbližším okolí.

Děkujeme všem podporovatelům, kteří chodili ještě i odpoledne přispět do pokladniček veřejné sbírky. Výtěžek této sbírkové akce činí krásných 8966,- Kč. Děkujeme!

Pokud jste závod viděli, ale nestihli jste přispět, můžete zaslat patřičný obnos na účet naší veřejné sbírky č.: 2200443710/2010 pod variabilním symbolem 1.

Děkujeme rovněž všem závodníkům, že se propůjčili pro tuto myšlenku a přispěli tak svým dílem k propagaci naší činnosti a získání prostředků na její rozvoj. Děkujeme také Městu Jablunkov a Moravskoslezskému kraji za podporu akce v rámci projektu Tradice boří hranice.