Pomáhat může každý, i ty.

podpis_316x130_dekujeme2_150dpi

MILÍ TŘÍKRÁLOVÍ KOLEDNÍCI.

Velice si vážíme Vaší podpory Tříkrálové sbírky. Děkujeme, že jste při sbírce 2019 pro Charitu Jablunkov nasbírali rekordních: 979.046 Kč

Jak bylo u počítání Tříkrálovky? Trošku atmosféry můžete nasáknout při poslechu rozhovoru (od 6:25 minuty):

Výsledky TKS 2019!

Jako poděkování za Vaši pomoc bude i v tomto roce každý měsíc sloužena mše sv. za všechny koledníky, organizátory, dárce a všechny, jež toto dílo jakkoli podporují. Pán Bůh ať Vám žehná!

Obce, celkový výsledek:

Jablunkov

Mosty u Jablunkova

Návsí

Písek

Bukovec

Milíkov

Písečná

Hrádek

Bocanovice

Horní Lomná

Dolní Lomná

Hrčava

Košařiska

CELKEM

* tučně zvýrazněné částky = rekord v dané obci.

Obce, přepočteno na obyvatele:

počet obyvatel k 1.1.2019

23 Kč

CELKEM

43 Kč

Pokud tě zajímá statistika jednotlivých obcí od roku 2003 do roku 2019 zde přikládáme další zajímavé soubory volně ke stažení:

1. Celkové výsledky 2003 až 2019 + počty mincí a bankovek
  2. Výsledky 2019 PŘEPOČTENO NA OBČANY.pdf
  3. Plakát - výsledky TKS 2019 - Děkujeme!

Koledoval jsi, a ještě nevíš kolik jsi vybral do kasičky?

To není žádný problém. Přehled o jednotlivých pokladničkách si na našich stránkách můžeš stáhnout od 1. 2. 2019. V přehledu najdeš všechny pokladničky a to jak celkovou sumu výtěžku, tak i počty mincí a bankovek, které v pokladničce byly.

DĚKUJEME VÁM VŠEM!

Rozdělení Tříkrálové sbírky:

Charita Česká republika využívá prostředky z Tříkrálové sbírky na svou činnost, na humanitární pomoc v ČR i v zahraničí, většina výtěžku sbírky (tj. 65%) se vrací do jednotlivých charit jako příspěvek na realizované projekty.

65 %    na činnost zařízení Charity Jablunkov
15 %    na činnost Diecézní charity ostravsko-opavské v Ostravě
10 %    na humanitární pomoc u nás i v zahraničí
5 %      na činnost Charity Česká republika
5 %      na režie (náklady s pořádáním Tříkrálové sbírky Charity ČR)

SRDEČNÉ PÁN BŮH ZAPLAŤ!!!

Z celého srdce děkujeme VÁM, milí koledníci! Bez Vás by tato sbírka neměla smysl! Děkujeme za Vaše nadšení, odvahu a chuť pomáhat! Jste úžasní!

Dále děkujeme Vám lidem dobré vůle za Vaše štědré dary! Díky Vám jsme i letos vykoledovali rekordní částku 979.046 Kč na pomoc charitnímu dílu u nás na Jablunkovsku, v ČR i v zahraničí.

SERDECZNE BÓG ZAPŁAĆ! JESTEŚCIE NIESAMOWICI!

_________________________________________________________________________________________

Ptáte se: Co je to Tříkrálová sbírka?

Jedná se o veřejnou sbírku, kterou pořádá Charita Česká republika. Jde o největší dobrovolnickou akci v celostátním měřítku. Každoročně se do ní zapojuje také řada dobrovolníků spolupracujících s Charitou Jablunkov. Přidej se i ty!

Pokud se chceš zapojit můžeš kontaktovat koordinátora Tříkrálové sbírky na jablunkovsku.

Každý rok se do této sbírky zapojuje cca 300 dobrovolníků. Tříkrálová sbírka probíhá na začátku každého roku. Každým rokem koledníci koledují od 1. ledna do 14. ledna.

V katolické církvi panuje tradice koledování. Úkolem Tříkrálů je roznést dobrou zvěst o narození Krista a požehnání do co nejvíce domácností v Jablunkově a okolních obcích. Je to o to těžší, že se nacházíme na území Beskyd. Domy jsou často daleko od sebe a někdy je velice náročné dostat se ve sněhu do všech končin našeho regionu.

PRAVIDLA:

Koledníci putují a zpívají vánoční písně, rozdávají tradičně informační letáčky, dveře domů označují posvěcenou křídou písmeny :

K † M † B † nebo C † M † B † a příslušný rok

Písmena znázorňují zkratku: Christus Mansionem Benedicat – neboli: Kristus ať žehná tomuto domu. Tři křížky symbolizují Nejsvětější Trojici, tj. Otce, Syna a Ducha Svatého.

Jak poznáte pravé koledníky?

Vedoucí kolednické skupinky musí mít minimálně 15 let a na viditelném místě písemné pověření (plnou moc). Pokladničku mají zapečetěnu razítkem Vašeho obecního, či městského úřadu. Vedoucí skupinky musí mít sebou občanský průkaz a můžete si zkontrolovat údaje v pověření. Pokud si přesto nebudete jisti, můžete zavolat řediteli Charity Jablunkov, na kterého Vám koledníci předají kontakt na materiálech, které rozdávají při koledování (letáčky, kalendáře).

Pokud Vás zajímají novinky a akce Charity Jablunkov, máte jedinečnou možnost zaregistrovat se, a my Vám budeme občas posílat informace o tom, co se dělo, děje a dít bude v Charitě Jablunkov.

ODMĚNA PRO TŘÍKRÁLOVÉ KOLEDNÍKY

Charita Jablunkov zve všechny koledníky na promítání filmu v pondělí 18. 2. 2019. Promítání proběhne v kinosálu Infocentra, vedle farního kostela. Z důvodu velkého počtu koledníků a širokého věkového rozpětí Vám nabízíme dva různé filmy.

Děkujeme, že jste otevřeli svá srdce na pomoc lidem v nouzi!

Vážení přátelé charitního díla, rádi bychom Vám tímto poděkovali za podporu letošní Tříkrálové sbírky. Díky obětavosti koledníků, štědrosti dárců a nasazení organizátorů se tento rok podařilo překonat loňský výtěžek sbírky. Vykoledované finance pak pomohou zejména v regionu, kde byly vykoledovány.

Tradiční Tříkrálová sbírka otevírá nový rok! Přijměte poselství pokoje také ve vašich domovech.

My Tři králové jdeme k Vám, štěstí, zdraví, vinšujem Vám! Za zpěvu koledy zazvoní na zvonky domovů malí koledníci letos již podevatenácté. Spolu s přáním všeho nejlepšího do nového roku přinášejí také poselství naděje pro lidi v nouzi. Do největší sbírkové akce v republice pod vlajkou charitního kříže se může během prvních dvou lednových týdnů zapojit každý, ať už jako dobrovolník, koledník nebo dárce.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Díky Tříkrálové sbírce jsme v roce 2017 mohli opět pomoci na Ukrajině a v Moldavsku

Pracovnice Centra zdravotně sociální péče poskytují základní ošetření, Grigorauca, Moldavsko

Díky vaším darům z loňské Tříkrálové sbírky mohlo Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce v roce 2017 opět pomáhat na Ukrajině a v Moldavsku. Peníze byly rozděleny do humanitárních a rozvojových projektů DCHOO a podpořily tak nemalým dílem potřebné rodiny, děti i seniory.

Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

K+M+B přicházejí. Začněte nový rok dobrým skutkem.

Přivítejte ve svých domovech koledníky Tříkrálové sbírky, kteří se vypraví 1. – 14. ledna 2018 zvěstovat šťastný nový rok také v Moravskoslezském kraji a Jesenicku. Jejich koledování přinese radostné poselství nejen do vašeho domova, ale také vám umožní zapojit se do pomoci lidem v nouzi.

Díky Charitě se cítím potřebný

tak znělo motto prvního setkání dobrovolníků oblastních charit působících v Moravskoslezském kraji a části Jesenicka, kteří pomáhají nejrůznějším způsobem lidem ve svém okolí. Setkání dobrovolníků proběhlo v sobotu 23. září 2017 v odpoledních hodinách. Jeho cílem bylo sdílení zkušeností, rad a další povzbuzení do pomoci potřebným lidem.