.

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2023

C † M † B † 2023

Písmena znázorňují zkratku: Christus Mansionem Benedicat – neboli: Kristus ať žehná tomuto domu. Tři křížky symbolizují Nejsvětější Trojici, tj. Otce, Syna a Ducha Svatého.

JEŠTĚ DO KONCE LEDNA MŮŽETE PŘISPĚT ONLINE

na Tříkrálovou sbírku Charity Jablunkov.

1.) Převodem na bankovní účet Tříkrálové sbírky: 2.) Pomocí QR kódu v mobilní aplikaci. 3.) Online, pomocí platební brány

číslo účtu:

variabilní symbol Charity Jablunkov:

tks 2023 qr kód

www.trikralovasbirka.cz

Velice si vážíme Vaší podpory Tříkrálové sbírky, Charita Jablunkov by bez této sbírky nemohla fungovat, proto jsme neskutečně vděční za každý dar.

Výtěžek sbírky 2023 bude určen na:

• Vybavení Snoezelen terapeutické místnosti pro klienty Denního stacionáře sv. Josefa
  • Nákup automobilu a podpora provozu Charitní pečovatelské služby
  • Podpora provozu Centra pomoci sv. Rafaela
  • Příprava na budoucí výstavbu nové pobytové služby

VÝSLEDKY TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY 2023

61 Kč

SRDEČNÉ PÁN BŮH ZAPLAŤ!

________________________________________________________

PODROBNÉ VÝSLEDKY 2003 AŽ 2023 KE STAŽENÍ.

PLAKÁT S VÝSLEDKY OBCÍ KE STAŽENÍ.

JEDNOTLIVÉ VÝSLEDKY POKLADNIČEK 2023.

Rozdělení Tříkrálové sbírky:

Charita Česká republika využívá prostředky z Tříkrálové sbírky na svou činnost, na humanitární pomoc v ČR i v zahraničí, většina výtěžku sbírky (tj. 65%) se vrací do jednotlivých charit jako příspěvek na realizované projekty.

65 %    na činnost zařízení Charity Jablunkov
15 %    na činnost Diecézní charity ostravsko-opavské v Ostravě
10 %    na humanitární pomoc u nás i v zahraničí
5 %      na činnost Charity Česká republika
5 %      na režie (náklady s pořádáním Tříkrálové sbírky Charity ČR)

SRDEČNÉ PÁN BŮH ZAPLAŤ!!!

_________________________________________________________________________________________

Ptáte se: Co je to Tříkrálová sbírka?

Jedná se o veřejnou sbírku, kterou pořádá Charita Česká republika. Jde o největší dobrovolnickou akci v celostátním měřítku. Každoročně se do ní zapojuje také řada dobrovolníků spolupracujících s Charitou Jablunkov. Přidej se i ty!

Pokud se chceš zapojit můžeš kontaktovat koordinátora Tříkrálové sbírky na jablunkovsku.

Každý rok se do této sbírky zapojuje cca 300 dobrovolníků. Tříkrálová sbírka probíhá na začátku každého roku. Každým rokem koledníci koledují od 1. ledna do 14. ledna.

V katolické církvi panuje tradice koledování. Úkolem Tříkrálů je roznést dobrou zvěst o narození Krista a požehnání do co nejvíce domácností v Jablunkově a okolních obcích. Je to o to těžší, že se nacházíme na území Beskyd. Domy jsou často daleko od sebe a někdy je velice náročné dostat se ve sněhu do všech končin našeho regionu.

PRAVIDLA:

Koledníci putují a zpívají vánoční písně, rozdávají tradičně informační letáčky, dveře domů označují posvěcenou křídou písmeny :

K † M † B † nebo C † M † B † a příslušný rok

Jak poznáte pravé koledníky?

Vedoucí kolednické skupinky musí mít minimálně 15 let a na viditelném místě písemné pověření (plnou moc). Pokladničku mají zapečetěnu razítkem Vašeho obecního, či městského úřadu. Vedoucí skupinky musí mít sebou občanský průkaz a můžete si zkontrolovat údaje v pověření. Pokud si přesto nebudete jisti, můžete zavolat řediteli Charity Jablunkov, na kterého Vám koledníci předají kontakt na materiálech, které rozdávají při koledování (letáčky, kalendáře).

Pokud Vás zajímají novinky a akce Charity Jablunkov, máte jedinečnou možnost zaregistrovat se, a my Vám budeme občas posílat informace o tom, co se dělo, děje a dít bude v Charitě Jablunkov.

Začínáme sčítat výnos tříkrálových pokladniček. Děkujeme vám za podporu!

Začátkem nového roku jste mohli ve svém okolí potkat tříkrálové koledníky, kterí od 1. do 15. ledna koledovali pro Tříkrálovou sbírku na pomoc lidem v nouzi.

Tříkrálová sbírka je společenská událost. Lidé se těší na koledníky, že přijdou a požehnají jejich d

Zpívání koled, žehnání domácnostem, tři králové, kteří přinášejí radostnou novinu o narození Spasitele, a dary na podporu charitní pomoci lidem v nouzi a lidem ohroženým sociálním vyloučením. To vše charakterizuje oblíbenou celonárodní Tříkrálovou sbírku, kterou pravidelně a každoročně pořádá již od roku 2001 Charita Česká republika a bez níž by si řada lidí počátek nového roku již vůbec nedokázala představit. I letos – ve dnech 1. až 15. ledna 2023 – tedy vyrazily k lidem tříkrálové skupinky, a navázaly tak na starý kolednický zvyk.

Tříkráloví koledníci s požehnáním a pokladničkami opět přicházejí!

Tříkrálová sbírka 2023 je za dveřmi. Začátkem ledna se opět vydají do ulic skupinky koledníků, aby lidem roznášeli radostné poselství o narození Spasitele. Zpívají či recitují koledy, rozdávají drobné dárky, křídou píší nad dveře požehnání a do zapečetěných pokladniček vybírají peníze na pomoc lidem, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Do nejrozsáhlejší sbírkové akce v České republice se zapojí tisíce dobrovolníků. Navážou tak na starodávný lidový obyčej tříkrálové koledy.

ODMĚNA PRO KOLEDNÍKY

V PÁTEK 4.2.2022 ORGANIZUJEME VÝLET PRO MALÉ KOLEDNÍKY A POSEZENÍ PRO DOSPĚLÉ KRÁLE! Čtěte dál...

Výsledky Tříkrálové sbírky!

Děkujeme!

Celkový výtěžek z pokladniček činí: 1.252.683 Kč. Koukněte na podrobné výsledky jednotlivých obcí...

Koledníky už v ulicích nepotkáte, přesto Tříkrálová sbírka stále pokračuje

Celkem šestnáct dní, konkrétně od 1. do 16. ledna, jste mohli potkat v ulicích koledníky, kteří prosili o příspěvek pro lidi v nouzi. Nyní již vykoledované peníze sčítáme a celkový výtěžek budeme znát na konci ledna. Koledováním v ulicích však Tříkrálová sbírka ještě nekončí, pokračujeme nadále online cestou.

Tříkrálová sbírka bude! Od 1. - 16.1.2022

Rozdávání terénu a pokladniček pro Jablunkov a tyto obce: Písečná, Návsí, Hrádek, Košařiska, Bocanovice, Dolní Lomná, Hrčava, bude probíhat v Denním stacionáři sv. Josefa, ul. Bukovecká 479, Jablunkov, tyto dny:

úterý 28. 12. od 14:00 do 19:00

středa 29. 12. od 9:00 do 15:00

Tříkrálový koncert v Ostravě

Martin Chodúr a Ostravský dětský sbor - přípravné oddělení Kosi pod vedením Jana Mlčocha a Evy Poláškové vystoupí 5. 1. 2022 od 18 h v ostravském kostele sv. Václava v rámci Tříkrálového koncertu. Přímý přenos bude vysílat TV NOE. Výtěžek vstupného, které se bude přímo na místě shromažďovat do zapečetěné pokladničky Tříkrálové sbírky 2022, bude využit zejména na podporu ostravských tříkrálových projektů pro lidi v nouzi.

Jak bude vypadat Tříkrálová sbírka 2022? Přípravy na největší sbírku v republice vrcholí

Připravit a oprášit plastové pokladničky, které přes rok odpočívaly ve skladu, nachystat je k zapečetění na úřadech, svolat kolednické skupinky, nabalit pro ně kalendáříky a cukry jako poděkování dárcům za příspěvek do sbírky, oslovit partnery a domluvit s nimi rozmístění statických kasiček a mnoho dalšího se schovává za přípravami Tříkrálové sbírky. Ta proběhne po novém roce od 1. do 16. ledna a koordinátoři v jednotlivých Charitách pečlivě plánují její průběh, aby se mohla sbírka uskutečnit.

Dnes je to přesně 20 let!

Dnes! Dnes je ten den, kdy to tady v Jablunkově oficiálně začalo...

Dnes! 1.10.2001 jsme začali poskytovat služby: denní stacionář, bezplatnou právní poradnu a humanitární pomoc hlavně Ukrajině! Dnes!

Děkujeme všem zakladatelům a lidem, kteří prošli naší Charitou a dali jí kus svého srdce! Bůh ať Vám všem žehná! PS: Malá foto vzpomínka.

Tříkrálová sbírka 2023