Děkujeme!!!

Grant 100.000 Kč na elektrokola a polohovací postele!

Pomáhat může každý, pomáhat můžem všem.

MILÍ TŘÍKRÁLOVÍ KOLEDNÍCI.

Velice si vážíme Vaší podpory Tříkrálové sbírky. Děkujeme, že jste při sbírce 2020 pro Charitu Jablunkov nasbírali rekordních: 1.050.000 Kč.

Video záznam z našeho koledování:

Zpravodajské Noeviny, 7. 1. 2020 od 8:45 minuty, autor Martin Žucha

Video záznam z počítání sbírky:

Zpravodajské Noeviny, 16. 1. 2020 od 7:25 minuty, autor Martin Žucha

Fotodokumentace z 20. ročníku Tříkrálové sbírky k prohlédnutí zde.

20. ročník TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY je za námi!

banner_dekujeme_1180x490_96dpi

Výsledky Tříkrálové sbírky 2020

* Tučně zvýrazněné částky jsou rekordní částky dané obce.

počet pokladniček

CELKEM

1.050.000 Kč

115 KS

Pokud tě zajímá statistika jednotlivých obcí od roku 2003 do roku 2020 zde přikládáme další zajímavé soubory volně ke stažení:

1. Celkové výsledky 2003 až 2020 + počty mincí a bankovek
  2. Výsledky 2020 PŘEPOČTENO NA OBČANY
  3. Celkový přehled o pokladničkách 2020

Rozdělení Tříkrálové sbírky:

Charita Česká republika využívá prostředky z Tříkrálové sbírky na svou činnost, na humanitární pomoc v ČR i v zahraničí, většina výtěžku sbírky (tj. 65%) se vrací do jednotlivých charit jako příspěvek na realizované projekty.

65 %    na činnost zařízení Charity Jablunkov
15 %    na činnost Diecézní charity ostravsko-opavské v Ostravě
10 %    na humanitární pomoc u nás i v zahraničí
5 %      na činnost Charity Česká republika
5 %      na režie (náklady s pořádáním Tříkrálové sbírky Charity ČR)

SRDEČNÉ PÁN BŮH ZAPLAŤ!!!

_________________________________________________________________________________________

Ptáte se: Co je to Tříkrálová sbírka?

Jedná se o veřejnou sbírku, kterou pořádá Charita Česká republika. Jde o největší dobrovolnickou akci v celostátním měřítku. Každoročně se do ní zapojuje také řada dobrovolníků spolupracujících s Charitou Jablunkov. Přidej se i ty!

Pokud se chceš zapojit můžeš kontaktovat koordinátora Tříkrálové sbírky na jablunkovsku.

Každý rok se do této sbírky zapojuje cca 300 dobrovolníků. Tříkrálová sbírka probíhá na začátku každého roku. Každým rokem koledníci koledují od 1. ledna do 14. ledna.

V katolické církvi panuje tradice koledování. Úkolem Tříkrálů je roznést dobrou zvěst o narození Krista a požehnání do co nejvíce domácností v Jablunkově a okolních obcích. Je to o to těžší, že se nacházíme na území Beskyd. Domy jsou často daleko od sebe a někdy je velice náročné dostat se ve sněhu do všech končin našeho regionu.

PRAVIDLA:

Koledníci putují a zpívají vánoční písně, rozdávají tradičně informační letáčky, dveře domů označují posvěcenou křídou písmeny :

K † M † B † nebo C † M † B † a příslušný rok

Písmena znázorňují zkratku: Christus Mansionem Benedicat – neboli: Kristus ať žehná tomuto domu. Tři křížky symbolizují Nejsvětější Trojici, tj. Otce, Syna a Ducha Svatého.

Jak poznáte pravé koledníky?

Vedoucí kolednické skupinky musí mít minimálně 15 let a na viditelném místě písemné pověření (plnou moc). Pokladničku mají zapečetěnu razítkem Vašeho obecního, či městského úřadu. Vedoucí skupinky musí mít sebou občanský průkaz a můžete si zkontrolovat údaje v pověření. Pokud si přesto nebudete jisti, můžete zavolat řediteli Charity Jablunkov, na kterého Vám koledníci předají kontakt na materiálech, které rozdávají při koledování (letáčky, kalendáře).

Pokud Vás zajímají novinky a akce Charity Jablunkov, máte jedinečnou možnost zaregistrovat se, a my Vám budeme občas posílat informace o tom, co se dělo, děje a dít bude v Charitě Jablunkov.

Děkujeme za Vás a Vaše dary

Tradiční novoroční Tříkrálová sbírka pravidelně překvapuje.

Děkujeme, že nás neustále více a více podporujete. Vaše vstřícnost a radost z naší návštěvy nás povzbuzuje k ještě urputnějšímu koledování. Neváháme jít i do těch nejvzdálenějších domů, protože váš úsměv a milé přivítání nás motivuje. Chcete nahlédnout jak jsme koledovali na Jablunkovsku v roce 2020, nebo jak počítáme sbírku? Neváhejte a podívejte se na naše video záznamy.

Sečteno a podtrženo, opět máme rekord!

Je to tady. Jubilejní 20. ročník Tříkrálové sbírky je za námi a my můžeme s hřejivým pocitem na srdci říct, že byl famózní. Je to neuvěřitelné, ale znovu jsme přeskočili loňský rekord, a to rovnou o 70 tisíc. Děkujeme Vám všem. Bez koledníků a bez dárců by se tato sbírka nemohla uskutečnít a naše Charita by nemohla dělat to, co dělá.

DĚKUJEME.

ODMĚNA PRO TŘÍKRÁLOVÉ KOLEDNÍKY

Charita Jablunkov zve všechny koledníky na promítání filmu v pondělí 18. 2. 2019. Promítání proběhne v kinosálu Infocentra, vedle farního kostela. Z důvodu velkého počtu koledníků a širokého věkového rozpětí Vám nabízíme dva různé filmy.

Děkujeme, že jste otevřeli svá srdce na pomoc lidem v nouzi!

Vážení přátelé charitního díla, rádi bychom Vám tímto poděkovali za podporu letošní Tříkrálové sbírky. Díky obětavosti koledníků, štědrosti dárců a nasazení organizátorů se tento rok podařilo překonat loňský výtěžek sbírky. Vykoledované finance pak pomohou zejména v regionu, kde byly vykoledovány.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2019_Děkujeme!

MILÍ TŘÍKRÁLOVÍ KOLEDNÍCI.

Velice si vážíme Vaší podpory Tříkrálové sbírky. Děkujeme, že jste při sbírce 2019 pro Charitu Jablunkov nasbírali rekordních: 979.046 Kč

Jak bylo u počítání Tříkrálovky? Trošku atmosféry můžete nasáknout při poslechu rozhovoru (od 6:25 minuty): https://ostrava.rozhlas.cz/aktualnosci-radia-czeskiego-v-ostrawie-7733448?player=on#player

Tradiční Tříkrálová sbírka otevírá nový rok! Přijměte poselství pokoje také ve vašich domovech.

My Tři králové jdeme k Vám, štěstí, zdraví, vinšujem Vám! Za zpěvu koledy zazvoní na zvonky domovů malí koledníci letos již podevatenácté. Spolu s přáním všeho nejlepšího do nového roku přinášejí také poselství naděje pro lidi v nouzi. Do největší sbírkové akce v republice pod vlajkou charitního kříže se může během prvních dvou lednových týdnů zapojit každý, ať už jako dobrovolník, koledník nebo dárce.

Díky Tříkrálové sbírce jsme v roce 2017 mohli opět pomoci na Ukrajině a v Moldavsku

Pracovnice Centra zdravotně sociální péče poskytují základní ošetření, Grigorauca, Moldavsko

Díky vaším darům z loňské Tříkrálové sbírky mohlo Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce v roce 2017 opět pomáhat na Ukrajině a v Moldavsku. Peníze byly rozděleny do humanitárních a rozvojových projektů DCHOO a podpořily tak nemalým dílem potřebné rodiny, děti i seniory.

K+M+B přicházejí. Začněte nový rok dobrým skutkem.

Přivítejte ve svých domovech koledníky Tříkrálové sbírky, kteří se vypraví 1. – 14. ledna 2018 zvěstovat šťastný nový rok také v Moravskoslezském kraji a Jesenicku. Jejich koledování přinese radostné poselství nejen do vašeho domova, ale také vám umožní zapojit se do pomoci lidem v nouzi.

Díky Charitě se cítím potřebný

tak znělo motto prvního setkání dobrovolníků oblastních charit působících v Moravskoslezském kraji a části Jesenicka, kteří pomáhají nejrůznějším způsobem lidem ve svém okolí. Setkání dobrovolníků proběhlo v sobotu 23. září 2017 v odpoledních hodinách. Jeho cílem bylo sdílení zkušeností, rad a další povzbuzení do pomoci potřebným lidem.

Poděkování za Tříkrálovou sbírku

Poděkování biskupa F.V. Lobkowicze a ředitele Lukáše Curyla z Diecézní charity ostravsko-opavské za Tříkrálovou sbírku. Letošní rok bylo vybráno v naší diecézi 15 682 874,- kč. Všem dárcům děkujeme.

Tříkrálová sbírka 2020