TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2021 JEŠTĚ DO 30.4. ONLINE!

Koukněte na výtěžek ze statických pokladniček.

Třikrálová sbírka letos vlastně neproběhla. Covid nám nedovolil zazvonit na Vaše dveře, proto místo koledníků Vaše domy obcházeli dobrovolníci, kteří Vám do schránky vhodili informace o tom, kde a jak nás můžete podpořit. A podpořili jste! Děkujeme! Je to až neuvěřitelné, ale přesto že tradiční tříkrálovka vlastně nebyla, vhodili jste nám do pokladniček neuvěřitelných: 700 777 Kč. Děkujeme! Moc si toho vážíme!

C † M † B † 2021

Písmena znázorňují zkratku: Christus Mansionem Benedicat – neboli: Kristus ať žehná tomuto domu. Tři křížky symbolizují Nejsvětější Trojici, tj. Otce, Syna a Ducha Svatého.

Chcete-li nápis a nebyli u Vás dobrovolníci zastavte se k nám pro křídu. Rádi Vám ji zapůjčíme ať si můžete napsat požehnání na dveře.

Video o tom, jak to letos probíhalo: https://youtu.be/4xPQJfjK5Yk

Do 30. 4. 2021 ještě můžete podpořit

Tříkrálovou sbírku Charity Jablunkov?

1.) Převodem na bankovní účet Tříkrálové sbírky: 2.) Pomocí QR kódu v mobilní aplikaci. 3.) Online, pomocí platební brány

číslo účtu:

variabilní symbol Charity Jablunkov:

QR kód pro CHJ_TKS2021

www.trikralovasbirka.cz

VÝSLEDKY STATICKÝCH POKLADNIČEK 2021

CELKEM OBCE

PODROBNÉ VÝSLEDKY 2003 AŽ 2021 KE STAŽENÍ.

PLAKÁT S VÝSLEDKY OBCÍ KE STAŽENÍ.

JEDNOTLIVÉ VÝSLEDKY POKLADNIČEK 2021.

KDE VŠUDE BYLY NAŠE POKLADNIČKY?

Bukovec
kancelář Charity Jablunkov, Školní 1234
Pekárna Božena Pyszková
Albert
Řezníctví Makovec v Penny do 17.1.
lékárna Alphega (pod Albertem)
lékárna Dr. Max
Fabos
lékárna Avena
Horalka

Velice si vážíme Vaší podpory Tříkrálové sbírky, Charita Jablunkov by bez této sbírky nemohla fungovat, proto jsme neskutečně vděční za každý dar.

Výtěžek sbírky 2021 bude určen na:

Podpora provozu Denního stacionáře sv. Josefa
Podpora provozu Charitní pečovatelské služby
Podpora provozu Centrum pomoci sv. Rafaela
Příprava na budoucí výstavbu pobytové služby - vytváření finanční rezervy

Při sbírce 2020 pro Charitu Jablunkov naši koledníci nasbírali rekordních: 1.050.000 Kč.

DĚKUJEME!

Rozdělení Tříkrálové sbírky:

Charita Česká republika využívá prostředky z Tříkrálové sbírky na svou činnost, na humanitární pomoc v ČR i v zahraničí, většina výtěžku sbírky (tj. 65%) se vrací do jednotlivých charit jako příspěvek na realizované projekty.

65 %    na činnost zařízení Charity Jablunkov
15 %    na činnost Diecézní charity ostravsko-opavské v Ostravě
10 %    na humanitární pomoc u nás i v zahraničí
5 %      na činnost Charity Česká republika
5 %      na režie (náklady s pořádáním Tříkrálové sbírky Charity ČR)

SRDEČNÉ PÁN BŮH ZAPLAŤ!!!

_________________________________________________________________________________________

Ptáte se: Co je to Tříkrálová sbírka?

Jedná se o veřejnou sbírku, kterou pořádá Charita Česká republika. Jde o největší dobrovolnickou akci v celostátním měřítku. Každoročně se do ní zapojuje také řada dobrovolníků spolupracujících s Charitou Jablunkov. Přidej se i ty!

Pokud se chceš zapojit můžeš kontaktovat koordinátora Tříkrálové sbírky na jablunkovsku.

Každý rok se do této sbírky zapojuje cca 300 dobrovolníků. Tříkrálová sbírka probíhá na začátku každého roku. Každým rokem koledníci koledují od 1. ledna do 14. ledna.

V katolické církvi panuje tradice koledování. Úkolem Tříkrálů je roznést dobrou zvěst o narození Krista a požehnání do co nejvíce domácností v Jablunkově a okolních obcích. Je to o to těžší, že se nacházíme na území Beskyd. Domy jsou často daleko od sebe a někdy je velice náročné dostat se ve sněhu do všech končin našeho regionu.

PRAVIDLA:

Koledníci putují a zpívají vánoční písně, rozdávají tradičně informační letáčky, dveře domů označují posvěcenou křídou písmeny :

K † M † B † nebo C † M † B † a příslušný rok

Jak poznáte pravé koledníky?

Vedoucí kolednické skupinky musí mít minimálně 15 let a na viditelném místě písemné pověření (plnou moc). Pokladničku mají zapečetěnu razítkem Vašeho obecního, či městského úřadu. Vedoucí skupinky musí mít sebou občanský průkaz a můžete si zkontrolovat údaje v pověření. Pokud si přesto nebudete jisti, můžete zavolat řediteli Charity Jablunkov, na kterého Vám koledníci předají kontakt na materiálech, které rozdávají při koledování (letáčky, kalendáře).

Pokud Vás zajímají novinky a akce Charity Jablunkov, máte jedinečnou možnost zaregistrovat se, a my Vám budeme občas posílat informace o tom, co se dělo, děje a dít bude v Charitě Jablunkov.

Tříkrálová sbírka vynesla téměř 81,5 milionu korun. Peníze už pomáhají

Letošní Tříkrálová sbírka už je spočtena do poslední koruny. V pořadí 21. ročník vynesl 81,476 milionu korun. Tak dobrý výsledek letos nikdo nečekal. Tradiční koleda se totiž tento rok musela kvůli epidemiologické situaci obejít bez toho hlavního: bez koledníků v ulicích. Do sbírky tak bylo možné přispět pouze online nebo prostřednictvím „statických pokladniček“. A vybrané peníze dávno neleží jen tak na účtu, ale už pomáhají po celé republice těm nejpotřebnějším, kteří se ocitli v nouzi. Třeba i kvůli epidemii covid-19.

Ozvěny online koledy

Do konce dubna bylo možné podpořit konkrétní charitní projekty v regionu prostřednictvím online kasičky. Na webových stránkách Tříkrálové sbírky stačilo vybrat oblastní Charitu a darovat finance na pomoc lidem v nouzi. K 30. 4. činil výtěžek online koledy v Ostravsko-opavské diecézi 3 331 702 Kč.

Všem dárcům srdečně děkujeme!

Známe výnos Tříkrálové sbírky v regionu, v pokladničkách se ukrývalo 11,5 milionů korun

Poprvé za dvacetiletou historii sbírky nemohli koledníci vinou koronavirové epidemie vyrazit do ulic. Navzdory okolnostem si našli cestu k lidem a požehnali dárcům prostřednictvím online koledy, ta vynesla v ostravsko-opavské diecézi částku 3 171 900 Kč, dalších 8 422 418 Kč přispěli dárci do stacionárních pokladniček. Výnos sbírky tak i přes složitou situaci přesáhl 11,5 milionů korun.

Tříkrálové pokladničky rozpečetěny, vybralo se 80 milionů korun. Děkujeme!

Příspěvky v pokladničkách Tříkrálové sbírky jsou sečteny a výsledná částka z nich dosáhla celkem 52,3 milionu korun. Dalších téměř 24 milionů přinesla on-line koleda na webových stránkách sbírky a přes 4 miliony doputovaly od štědrých dárců přes DMS. Celkem tak letošní Tříkrálová sbírka přinesla potřebným téměř 80,3 milionu. Koleda ale ještě nekončí, on-line i pomocí DMS lze totiž sbírku podpořit až do konce dubna.

Jste zvědaví? My ano. Máme pro Vás podrobné výsledky sbírky.

Třikrálová sbírka letos vlastně jakoby neproběhla. Covid nám nedovolil zazvonit na Vaše dveře, proto místo koledníků Vaše domy obcházeli dobrovolníci, kteří Vám do schránky vhodili informace o tom, kde a jak nás můžete podpořit. A podpořili jste! Děkujeme!

Je to až neuvěřitelné, ale přesto že tradiční tříkrálovka vlastně nebyla, vhodili jste nám do pokladniček neuvěřitelných: 700 777 Kč. Děkujeme! Moc si toho vážíme! Za všechny dárce Charity Jablunkov je každý měsíc sloužená mše svatá. Na konkrétní výsledky se můžete podívat také v galerii

Blížíme se do finále, rozpečeťujeme poslední pokladničky

Ještě 132 tříkrálových kasiček zbývá úředně rozpečetit a doplnit jejich výnos k celkovému výtěžku Tříkrálové sbírky. Ten v ostravsko-opavské diecézi přesáhl hranici 11 milionů korun.

Všem dárcům děkujeme!

Máme sečteno!

Již jsme sečetli všechny pokladničky - celkem 122! Jste neuvěřitelní! Nevěříme vlastním očím. Přesto, že nebyla tradiční sbírka věnovali jste nám do pokladniček úžasných 700.777 Kč.

Sčítáme dary z tříkrálových kasiček, jsme za polovinou

Na začátku ledna Charity zapečetily 2871 pokladniček a doufaly, že s nimi koledníci vyrazí do ulic. Epidemiologická situace to neumožnila, i tak si sbírka našla cestu k dárcům, online i prostřednictvím pevných pokladniček umístěných v obchodech, kostelích nebo na úřadech.

Děkujeme všem, kdo jste se rozhodli pomoci.

Pokladničky nad mraky i v lékárně

Okolnosti letošní Tříkrálové sbírky jsou výzvou k větší nápaditosti.

Statické pokladničky proto mohou dárci nalézt na mimořádných místech. K mání je i Tříkrálové pivo.

Tříkrálový koncert se vydařil a sbírka pokračuje online

Částku 2 163 861 Kč poslali během Tříkrálového koncertu diváci pomocí dárcovských SMS. Tradiční Tříkrálový koncert, který je poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům odvysílala Česká televize v neděli 10. ledna večer. Tříkrálová sbírka však stále pokračuje – v online prostoru i prostřednictvím „statických pokladniček“. Pandemie nemoci covid-19 a související přijatá opatření letos nedovolují koledníkům vyjít do ulic. To však vede k hledání nových cest, jak sbírku lidem připomenout.

Tříkrálová sbírka 2021