cccccccccccccccccccProč máme veřejnou sbírku?

Chceme mít možnost pravidelné pomoci potřebným. Díky této formě, můžem formou různých akcí pomáhat potřebným. Nejen, že vy pomáháte nám, chceme i my pomáhat ostatním.

Mnozí z Vás by rádi darovali někomu konkrétnímu dar. Díky tomu, že jej darujete skrze naši veřejnou sbírku, můžete k tomu obdržet potvrzení o daru a ještě máte jistotu, že dohlédneme na to, jak je s darem zacházeno. Je to forma, která Vám ulehčí jak rozhodování, tak i samotné darování.

Níže najdete vypsané aktuální účely a jejich variabilní symboly, na které můžete přispívat kdykoliv během roku. Pokud chcete (potřebujete) potvrzení pro daňové (či jiné) účely, kontaktujte nás.

Účet veřejné sbírky Charity Jablunkov: 2200443710 / 2010 (Fio banka)

Účely, na které aktuálně můžete přispět:

• UKONČENO - DĚKUJEME: POMOZME MIKEOVI. Akce je organizována klubem Rock Café Southock. Sbírka bude trvat po celý rok 2020. Děkujeme! Dary pro Mike můžete zasílat na bankovní účet veřejné sbírky: 2200443710 / 2010 (Fio banka), pod variabilním symbolem: 2020! Proč pomoct Mikeovi?  Je to krásný, vysmáty malý klučina (5 let), který si zaslouží šanci na dlouhý a šťastný život. V tom mu ale překáží akutní lymfoblastická leukémie... Více o Mikeovi si přečtěte na stránkách klubu.

• PODPORA ČINNOSTI CHARITY JABLUNKOV. Každý dar zaslaný na tento účet bez variabilního symbolu je určen na činnost naší jablunkovské charity. Jsme Vám srdečně vděční za to, že nás podporujete i touto formou. Rádi Vám pro účely daňového přiznání každý dar potvrdíme. Stačí se na nás obrátit emailem, nebo telefonicky. Děkujeme, že jste s námi.
  • UKONČENO - DĚKUJEME: POMOZME SÁRINCE. Akce byla organizována klubem Rock Café Southock. Sbírka trvala po celý rok 2019. Děkujeme! Vybralo se neuvěřitelných: 258.430 Kč. Sára Cieslarová je nyní již 8-letá vysmátá dívka, která trpí vrozenou vadou zrakového nervu (tzv. vrozená úplná slepota). Peníze byly určeny na nákup speciálních pomůcek pro ulehčení práce se Sárinkou ve škole i doma. Děkujeme za Vaši pomoc.
  • UKONČENO - DĚKUJEME: PĚŠÍ PŘECHOD NAPŘÍČ ČR PRO ALEXE. Sbírka trvala do konce roku 2019. Alex Fojcik je milý již 7-letý klučina, který potřebuje pomoc. Peníze, které jsme vybrali během pěšího pochodu i po něm, jsou určeny na léčbu Alexe. Děkujeme za Vaši pomoc. Celkem jsme pro alexe nasbírali neuvěřitelných: 266.993,39Kč.

Sbírka na pomoc lidem zasaženým tornádem. Děkujeme za vaši pomoc

Jižní Moravou se ve čtvrtek večer a v noci na pátek přehnala silná bouře s krupobitím a tornádem a zanechala po sobě mohutné škody. Vyžádala si oběti na životech a zranily se při ní stovky lidí včetně dětí. Charita bezprostředně pomáhá v zasažených oblastech a vysílá intervenční týmy. Diecézní charita Brno organizuje sbírku na pomoc zasaženým lidem po ničivém tornádu na Hodonínsku a Břeclavsku. Dary budou využity na pomoc v konkrétních obcích.

Radostného dárce miluje Bůh.

Popeleční středou, která letos připadla na 17. února, začala postní doba, která je již řadu let spjata s Postní almužnou. K čemu je půst? Proč bych měl postit? Jak bych měl postit? Čti dál...

Tříkrálová sbírka 2021