Denní stacionář sv. Josefa

Poslání Denního stacionáře

V Denním stacionáři sv. Josefa v Jablunkově podáváme pomocnou ruku osobám s mentálním a kombinovaným postižením, aby mohli plně žít vlastní život. Prostřednictvím naší služby podporujeme klienty v soběstačnosti, samostatnosti v běžném životě a ve snižování závislosti na pomoci druhých.

Základní informace o službě

Sídlo služy: Bukovecká 479, 37 991
Jablunkov

Kontakt: Mgr. Tereza Niedobová,

Email: stacionar@jablunkov.charita.cz

Doba poskytování služby:
Po - Pá 6:15-15:30

Komu poskytujeme služby

Naši službu poskytujeme osobám s mentálním postižením, také v kombinaci se zrakovým, sluchovým a jiným tělesným postižením, ve věku od 16 do 64 let.

Komu služby nemůžeme poskytnout

Osobám s potřebou stálého zdravotního dohledu a zdravotní péče. Osobám s psychickým onemocněním, které může být překážkou pobytu v kolektivu (např. z důvodu agresivních projevů vůči druhým osobám apod.).

Představení služby

Snahou pracovníků stacionáře je, aby klient

• dosáhl co nejvyššího stupně soběstačnosti potřebné pro život v jeho přirozeném prostředí,
  • stal se co nejvíce samostatný v rozhodování a zodpovědnosti za sebe,
  • udržel nebo získal a rozvíjel své schopnosti, dovednosti, znalosti,
  • zachoval a rozvíjel přirozené mezilidské vztahy.

Základní činnosti služby

• pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu,
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu,
  • poskytnutí stravy,
  • výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti,
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím,
  • sociálně terapeutické činnosti,
  • pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

Zásady služby

Bratrská láska

klienty přijímáme takové, jací jsou, každý klient je pro nás rovnocenným a důstojným partnerem

Empatie

vnímáme a díváme se na důvody a způsoby jednání klientů s pochopením, snažíme se porozumět jejich pocitům

Individuální přístup

klient je pro nás jedinečnou a neopakovatelnou bytostí, s každým pracujeme podle osobních potřeb a přání

Úcta

respektujeme klienty jako svobodné lidské bytosti s vlastní vůlí, podporujeme je v samostatném jednání, rozhodování a nesení důsledků

Pravdivost

ke klientům přistupujeme a komunikujeme otevřeně, upřímně a objektivně

Profesionalita

usilujeme o zvyšování kvality poskytované služby celoživotním učením se, duchovní a profesní formací, vzájemným sdílením zkušeností a odborných znalostí

Máte zájem o naši službu? Kontaktujte nás nebo nás můžete navštívit kdykoli během týdne, vždy v pracovní dny.  Těšíme se na shledanou!

Dokumenty ke stažení

Aktuality z Denního stacionáře sv. Josefa

Velikonoční koláč 2024
27. března 2024 Co se děje u nás

Velikonoční koláč 2024

Výtěžek akce "Velikonoční koláč", která se v Charitě Jablunkov pořádá již od jejího založení, činí 229 729 Kč. Neuvěřitelný výsledek! Děkujeme Vám všem, kteří jste nás v neděli 24. března 2024 přišli ke kostelům naší farnosti finančně podpořit a něco dobrého si koupili. Děkujeme také všem zaměstnancům a dobrovolníkům, kteří se na pečení během celého týdne podíleli.

Žehnání rekonstruovaných prostor Denního stacionáře sv. Josefa
27. března 2024 Co se děje u nás

Žehnání rekonstruovaných prostor Denního stacionáře sv. Josefa

Po dvaceti letech jsme v Charitě Jablunkov přivítali ostravsko-opavského biskupa, u příležitosti žehnání zrekonstruovaných prostor denního stacionáře sv. Josefa dne 19. března 2024.

Slavnost svatého Josefa´, tentokrát s otcem biskupem
17. března 2024 Co se děje u nás

Slavnost svatého Josefa´, tentokrát s otcem biskupem

Dovolte mi Vás pozvat na Slavnostní mši svatou ke cti sv. Josefa, kterou za Charitu Jablunkov bude sloužit otec biskup a to v úterý v 15 hodin v kostele sv. Josefa u sester alžbětinek. Při té příležitosti otec biskup požehná zrekonstruované prostory Denního stacionáře sv. Josefa a nový automobil Charitní pečovatelské služby. Těšíme se na setkání s Vámi. Mgr. Lucie Szotkowská, ředitelka

Předvánoční prodejní výstava je tady!
19. prosince 2023 Denní stacionář sv. Josefa

Předvánoční prodejní výstava je tady!

Stačilo málo a.... Ale ANO! Na Vaše četné dotazy odpovídáme ANO! Podařilo se dokončit všechny stavební práce na budově a tak může proběhnout naše tradiční Předvánoční prodejní výstava, a tentokrat opravdu "předvánoční". Takže pokud Vám chybí ještě několik drobností pod stromeček, tak neváhejte a příjďte se k nám podívat. Vždyť víte, že u nás se najde dárek pro každou příležitost...

Děkujeme Moravskoslezskému kraji
15. prosince 2023 Denní stacionář sv. Josefa

Děkujeme Moravskoslezskému kraji

Díky podpoře projektu Moravskoslezského kraje jsme mohli navázat na rekonstrukci Denního stacionáře sv. Josefa a dovybavit tak prostory vhodným nábytkem. Dále jsme vymalovali původní místnosti a zakoupili výpočetní techniku alternativní komunikace pro verbálně nekomunikující klienty. Děkujeme za podporu!