Člověk pro člověka

Křesťan se pozná podle lásky. Láska k Bohu, k sobě a k bližnímu je hnacím motorem. Chceme nabídnout konkrétní pomoc konkrétním lidem, křesťan/nekřesťan – to je jedno. Jak? Znáte přece přísloví „Kdo dává, ten i dostává.“ Nebojte se bezpodmínečně pomáhat jeden druhému.

Ptáte se: Co máte udělat?

Zástupy se Jana ptaly: „Co jen máme dělat?“ On jim odpověděl: „Kdo má dvoje oblečení, dej tomu, kdo nemá žádné, a kdo má co k jídlu, udělej také tak.“
(Lukáš 3,10-11)

Jak to funguje?

Cílem této aktivity je zprostředkovat pomoc. Často slyšíme o různých problémech lidí ve světě, ale nevšímáme si, že naši nejbližší - lidé kolem nás, potřebují pomoc. Každý z nás se může dostat do těžké životní situace (ztráta zaměstnání, pracovní úraz, nemoc, ztráta blízké osoby, následky požárů atd…) a tehdy jsme vděční za jakoukoli pomoc, za rozhovor, přátelství…

Nabízím pomoc

• Nabídnout pomoc může kdokoliv. Dítě, student, žena na mateřské, osoba v důchodě, každý kdo jen chce.

Potřebuji pomoc

• Kdo může žádat o pomoc? Kdokoli, kdo pomoc právě potřebuje.

Jak postupovat?

1. Podívejte se do sekce Potřebuji pomoc nebo Nabízím pomoc. Možná je tam zrovna něco aktuálního s čím nám můžete pomoci právě vy.
  2. Kontaktujte koordinátorku Darii Hóta, na tel. 733 592 289 nebo na e-mailu: ~8skV-4WHcnl2edc-okmYZhaa8kmb
  3. Nebojte se zeptat, nabídnout pomoc, informovat se... Rádi Vám pomůžeme v pomoci někomu potřebnému.